I love the way the sunlight plays upon her hair

Jag har väldigt mycket hår på huvudet. Långt, tjockt, mycket. Typ: det är så mycket att det blir svårt att borsta (så fort jag rett ut tovorna på ena sidan är det trassligt på andra), jag måste ha två grova tofsar för att the ponytail ska hållas uppe, om jag knycker med nacken så stannar det kvar på den ena sidan av nacken, jag får whip-lashskador om jag headbangar... Jag sover med inceptionfläta mitt på huvudet (tre flätor som jag flätar en fläta av) för annars blir det inte tillräckligt utrett.


Just det.

Ibland brukar jag titta på tutorials på youtube "hairstyles for really long hair" men jag brukar faktiskt ha för långt hår för dem. Men idag hittade jag en som funkar! Jippie!


Det här är en jättefin frisyr. Intresseklubben antecknar! Jippie!


P.S. Om ni undrar varför jag gör en så stor affär av det här är det för att jag försöker få mig själv att fokusera på annat än mitt stundande förarprov. Detta gör jag genom att läsa korkade böcker (ja, det finns) som handlar om ingenting, lägga patiens och lära mig saker. Som en vattenfallsfläta till exempel. D.S.

back in the days/nothing lasts forever

Jag kommer ihåg från när jag var mindre att livet var så tråkigt. I långa perioder hände absolut ingenting. Jag är i allmänhet lite dålig på att ta tag i saker och planera ihop möten eller whatnot, men det är också allmänt så när man är mindre; det finns mindre att göra. En massa tid går åt att inte förstå saker, att känna sig för stor eller för liten, att försöka förstå vem man är, hur man ska vara, varför andra gör som de gör. Jag förstår verkligen varför folk i de tidiga tonåren är så osköna mot varandra och sig själva, för det är ju en jobbig situation. Alla går runt och är osäkra och gör varandra osäkra. De är ju mitt emellan två olika tidszoner. T.ex. ett par tjejer som jag såg på pendeln häromdagen. De hade tajta jeans, fönat och plattat hår, mycket smink, push-upp-BH och var kanske i 13- 14-årsåldern. De sprang runt i vagnen och skrek och skrattade. Plötsligt insåg jag vad de egentligen gjorde; de sprang runt och lekte. De var mitt emellan barn och ung vuxen, de hade "förstått att man ska sminka sig", men de kunde fortfarande inte låta bli att leka i pendeltågsvagnen.


Afasi och Filthy feat. Snook - 1990nånting

Livet nu är mycket roligare. Det finns mycket fler sköna människor i min ålder (även om vissa tydligen fortfarande inte vill växa upp) än vad som fanns för ett par år sedan, man känner sig lugnare med hur folk och man själv beter sig, man kan stå upp för vad man vill och vad man gör, man kan respektera folk utan att noja över saker som om den människan är cool eller ej. Man blir en säker människa och förhoppningsvis  hittar man rätt. Det har jag gjort. Och det är skitkul att ofta ha något att göra, någon att hänga med, någon att tänka på, någon att skämta med. Man kan känna sig bekväm med flera personer.

Men ibland kan jag tänka tillbaka på de där långa stunderna i förr i tiden, då när jag inte hade något att göra, och nästan längta tillbaka. Därför ibland så vill jag bara ta det lugnt. När all tid går åt till att plugga körkortsteori, eller vara socialt begåvad och trevlig när man kanske inte orkar och inte förstår varför man ska vara det, och man ställs inför frågor som "vad vill jag göra efter gymnasiet". Livet är roligare nu, men det kräver också mer. Men det är kanske för att man klarade sig igenom den där vidriga högstadietiden som man pallar mer också.Brett Dennen - Nothing lasts forever


Keeping it real factor 100%

puss

I love her endlessly


Edison Lighthouse - Love grows (where my Rosemary goes)

Alltså. Den här låten. Jag får inte nog. Den är bara så jävla bra. Hur går det ens till? Venne.
Glad midsommar

någonting

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.


Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker
Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

Man kan alltid göra något. Det lilla i det stora, medans ens liv snurrar förbi. En liten paus för att vaccinera 95 barn i en annan värdsdel, det är inte dumt det!


I'm gone

Nu har jag sprungit in i väggen där någon klottrat "sommarlov" med färgglada bokstäver. Jag har aldrig haft ett år i skolan som varit i så full gång ändå fram till slutetslutet. Men nu har jag verkligen gått andra året på gymnasiet. Inget mer om det, jag fattar ändå inget så det finns inget att prata. En kort lista:

- jag har ont. Har en blåsa långt in på sidan av tungan, och till er som kanske inte vet så gör blåsor skitont. Nu vet ni.
- jag är trött. När jag kom hem lade jag mig ner på hallgolvet och orkade inte resa mig.
- jag har åkt buss 30 timmar totalt den senaste veckan. På väg till Tyskland, i Tyskland, på väg från Tyskland. Det var jobbigt, men jag ångrar ingenting.
- är nog bakis. På hela livet. Så kan det bli.

puss och kram

gå och dö/världens tråkigaste lista

1. Bloggar som du brukar läsa?
Brukar läsa ganska många bloggor, sådana där stora och kända. Men också många av mina vänners bloggar, därför att det är så kul att se lite vad de tänker och tycker. På något sätt glömmer man bort att folk verkligen läser ens blogg, så då skriver man en massa som man kanske inte skulle säga till andra. Därför är det kul att läsa kompisars bloggar. Sen läser jag också bekantas bloggar, eller kompisars kompisars bloggar. Tycker alltid det är lite stelt om jag blir presenterad för någon och tänker "jo, jag vet precis vem du är, hur du ser ut, vem du är ihop med och var du jobbar"... Så kan det bli.
2. Skriv 2 skönhetstips?
Ät bra, (typ inte kött haha), inte dåliga fetter och så vidare. Sen brukar jag tänka att intryck och utstrålning gör mycket mer för hur attraktiv man verkar, så jag brukar alltid försöka lukta gott, det tror jag gör större skillnad än om man har lite smink på sig. Alltså, ät bra och ha på dig parfym.
3. Vad skulle du göra en regnig dag?
Skriva den här listan, det regnar jättemycket utanför nu. Annars, städa rummet eller göra ordning någon annanstans. Slöa utan att få dåligt samvete.
4. Favoritdjur?
Katt'n! Tur att jag får låna en ibland.
5. Favoritland?
Sverige är det faktiskt inget fel på. Men jag romantiserar England, Tyskland och Norge.
6. En maträtt som du gillar?
Gud vad intressant... NOT!
7. Ditt älsklingsplagg?
Min tajta rutiga klänning. Älskar tajta grejer alltså!
8. Något som du aldrig kommer att gilla att göra?
Att lägga in saker i frysen, jag dör av rysningar. Brukar skrika när jag måste göra det för att överrösta ljudet.
9. Ditt favoritminne?
Alla gånger jag skämt ut mig när jag inte tänkt att någon hört mig. T.ex. när jag skrek "Det är Tobbe, vi följer efter honom!" när jag såg
Eric Johansson.
10. Din/dina bästa kompisar?
Din mamma
11. En bild som du har fotograferat och är väldigt nöjd med.
Jag tar inte foton