it's sad but it's true how society says her life is already over

Om ett par timmar ska jag sticka till Borlänge och festen i valen. Jag sitter här och tittar på nya trailern till Harry Potter and the Deathly Hallows. Varför känner jag att jag inte gör rätt? Jag borde sitta och ladda känner jag, men jag kanske gör det, undermedvetet.

Jag kommer se Lily Allen om någon dag. Nice.Puss

lugna campingen

Det är lite intressant hur jag återkommer till samma saker att underhålla mig med vid en speciell period på året. Jag tittar på filmen Hairspray (döm mig inte) på sommaren men ingen annan årstid. Då menar jag att jag verkligen tittar på den, jag gör inget annat känns det som. Nördar extramaterialsfilmer, lär mig danserna och replikerna utantill osv.
Jag kan inte lyssna på the Shins på någon annan årstid än vintern och Anna Ternheim är hösten i musikform för mig.

Och nu sitter jag, exakt ett år efter det
här och läser samma löjliga fanfictionnoveller om Harry Potter. Bara på sommaren.
Så jag fortsätter väl med det. Om någon dag ska jag iväg på något som jag hoppas blir en ny sommartradition: Peace&Love.


(Måste hitta en affisch och sno hem.)

Nåväl.
so long

dagens visa

Dagens visa är tre visor med samma namn: Butterfly.

Först ut: Rajaton
(Cred till Vilma för att du visade mig den här för x antal år sen)

Lite smått mysko video med människor som sitter och stirrar ut över en sjö och bara spontant börjar sjunga samma låt, ni vet som det alltid är i musikvideor. Men låten är fin, och om jag förstår det rätt så är Rajaton Finlands motsvarighet till the Real Group, vilket gör att låten gör sig väldigt bra i körsammanhang. Bra gjort, Rajaton!


Sen har vi Donavon Frankenreiter

Det finns inte så mycket att säga. Fin låt, det där. Fin kille, också.

Och sista låten med namnet Butterfly är gjord av: Crasy town
Här har vi ett praktexempel på nittiotalets musik, när det fortfarande var coolt att ha specialeffekter med i musikvideorna och folk hade piercingar lite här och var och hade lite konstiga och tacky färger på håret. Och att man står i djungeln med sina instrument, några av bandmedlemmarna halvnakna och några med mössa på, är också självklart. Om det har med nittiotalet eller bara allmänt smaklöst kan jag inte uttala mig om.
Varken musikvideon eller låten är något mästerverk, då de mest innehåller det vanliga "kom hit och ha sex med mig" (i en djungel?). Men, det här är lite catchy, så den får komma med för att slutföra treenigheten.

Och vad flyger in i mitt rum om inte en fjäril?
keep on

take me home

Så, nu har jag suttit här hela kvällen och redigerat och designat om min blogg här för att få en seriösare framtoning, mest för att den ska spegla hur jag är i verkligenheten, eftersom jag är en väldigt seriös människa.
However, att sitta inomhus och uggla vid datorn på en sommarlovskväll när det är sjukt varmt ute får mig att komma ihåg när jag gjorde det varje helg. Det var min lilla helgunderhållning när jag var mindre, att fixa här lite. Märker att jag tappat kollen på hur man ska göra, förut hade jag de där koderna i huvudet.
Ser ni hur seriös jag är?
Men: nu i alla fall så är här lite trevligt, även om det är grått. Mina glada texter får pigga upp allt lite. Nu ska jag göra något annat!

orrevorre

dagens musik

När jag är ledig får jag en massa inspiration. Sjukt mycket. Jag har varit i England ett par dagar på en liten resa och fick såklart massa inspiration till musik som jag vill göra. Framförallt vill jag bara hålla på med det hela tiden. Jag tror nog att den här bloggen ska få en lite mer musikaaaliskt framtoning. Jag tror att det blir bra, det. Jag börjar med ett musiktips, som idag går till: Vitamin String Quartet!

Detta är en stråkkvartett som jag hittade genom att (ehh) titta på en
fan art-film om Harry Potter på youtube. De spelar helt enkelt moderna låtar (afro för er som vet vad det betyder) som Wonderwall, Smells like teen spirit, Here without you och Fireflies, fast inte utan att ge låtarna "the Vitamin treatment" som de själva säger.
Att lyssna på ens favoritlåtar i akustisk version gör det lättare att höra harmonier och teman, plus att detta kan fräscha upp en sönderlyssnad låt ("host, Wonderwall"). They kick it up a notch, simply.
Så om ni har spotify; sök på Vitamin String Quartet och ni kommer hitta många bra låtar att lyssna på, (jag har redan tipsat otaliga vänner om deras favoritlåtar i stråkversion).
Vitamin String Quartet har en hemsida här där man kan köpa deras album om så önskas men också söka i olika genrer, anmäla sig för att få deras nyhetsbrev och såklart få information om kvartetten själv. Dock har jag inte lyckats hitta någon bra bild på kvartetten, så jag har lite svårt att veta exakt vilka instrument de använder, men jag gissar på två fioler, en viola och en cello. Så. Nu kan ni lyssna.

Spotify!

f sharp/g flat

Jag tror att jag aldrig har varit såhär glad. Fast rimligen så måste jag ha varit såhär glad förut, men; idag är jag jätteglad. Just nu. Det är för löjligt för att säga varför. Det har med musik att göra. Jag älskar musik. Jag ska aldrig sluta. Hejdå.

kiss me

Ännu en sångvideo. Skulle bara vilja tillägga att kvaliten blir sämre när man lägger upp filmer på youtube, så om ni inte tycker att det låter bra kan ni trösta er med att det låter mycket bättre i verkligeheten.

so long.


look who's laughing now

Wohoooo!

Här kommer en video på mig när jag sjunger! Efter mycket velande och sånt tjafs så har jag tagit mig i min krage och spelat in den här låten! Så nu kan ni lyssna här.

Ahh, vad spännande.

Någon dag inom snar framtid kommer en låt på fiolen också.

Vi hörs.


de båda seglar i en låda

Åh, det här känns så bra. Jag är sommarlovig hela jag! Så niiiice. Idag tänkte jag lära mig en speciell låt på fiolen och sen se vart vindarna tar mig (det blåser en storm utomhus).
En fin film till er:


Vad är grejen med Björn Isfält? Jo, han är helt klart grejen. Thank you, Bjorn.

she's just waiting for the summertime when the weather's fine

Jag har egentligen bara en sak att säga. Att jag slutar nian idag. Vilket betyder att jag slutar i den här klassen nu.
Jag har inte riktigt fattat än. Hela den senaste tiden har varit en massa "ni kan gå hem nu" och att städa ur skåpen så det blir liksom ingen jättestor praktisk förändring, men jisses, när jag fattar att nu är det slut kommer det vara väldigt.. jag vet inte. Jag får se.


Det här har jag lärt mig under åren!

Nu ska jag gå dit för sista gången. SO LONG!