Ensamt inlägg

Detta blir ett ensamt litet inlägg. Hoppas att ni har en bra fredagskväll, så ses vi imorron! Kram Agnes! ♥

Mig

BIld

Städat

Nu har jag städat supermycket, har haft panik mm. Känns superskönt att få lite fräscht i rummet... Känns också bra med snö! Känns lite ledsamt att jag inte har bloggat på så länge... har tappat sugen. Jag hoppas att det snart blir bättre... Kram på er så länge!

Städning


Imorron ska jag storstäda mitt rum, dammsuga mm. Kommer att prova massa kläder, och kommer säkert att hitta massa gamla kläder som jag letat efter förut... Kommer antagligen inte skriva så mycket förrens på kvällen, men vi får se! 

Torsdag

Torsdag

◊ Vit klänning från Odd Molly
◊ Blåa pärlarmband från Glitter.
◊ Svarta leggings
◊ Röda sockor
och  över det bruna uggs!

Känns lite som jag har fått tillbaka bloggkänslan nu... Det kommer mer i morgon! Kram på er så länge!


Inget bloggande

Har inte bloggat på länge nu, känns lite trist:( Jag har haft läxor att göra, och kompisar har varit här. Men jag kommer bli bättre nu, jag ska försöka tänka lite garderobsfilosofi! Kram på er
//Agnes 
   

Färger

Som jag sa så kommer det att vara lite fram och tillbaka med färger nu för tiden... Om ni vill så får ni gärna ha önskemål på färger, och om ni vet hur man kan lägga in egna bilder i bakgrunden, så kontakta mig! Kram // Agnes

Ursäkta

Ni får ursäkta, min sida kommer att vara lite fram och tillbaka med färger och så den senaste tiden, för jag håller på och testar lite olika färger! Hoppas att ni står ut!


Kram // Agnes


Nicole Richies väska

Nicole Richies väska
Åh, denna gula färg, har jag inte gillat på länge... Men om jag inte misstar mig så kommer det nog att vara vårens stora färg! Och hur snygg är inte Nicole Richies gula väska? Speciellt nu när Nicole har börjat få tillbaka mänsklig form! Om du är lika sugen på en sån här väska som jag är, så finns det liknande ( inte i samma färg tyvärr) på
http://www.fashionflairs.com/memosabag.html!

Vad händer imorrn?

Hoppas att ni gillade den här dagen av bloggande, det blev rätt många inlägg... Hur som helst så kommer jag att redovisa veckans kändis imorron. Ha det så bra, och sov gott!

Kram // Agnes!


Outfit

Outfit
Ska till mormor på glöggfest idag, och har längtat efter att ha några snygga kläder sen nyårsafton, och idag är min chans! Jag ( såklart) var tvungen att härma tjejen på isbanan igår, som hade liknande kläder! Vad jag har på mig är:

◊ Svart linne från JC, 99 kr.
◊ Röd topp från JC, 99 kr.
◊ Vit klocka från Ur&Penn, 149 kr.
◊ Ljusblå jeans från DEBENHAMS, 120 kr.
◊ Lila strumpbyxor från Kappahl, ?
◊ Randiga knästrumpor från Åhléns, ?

Film

Film
 Från baksidan: Gilbert Grape ( Johnny Depp) bor i Endora, en amerikansk småstad. Att bo där är som att dansa utan musik, säger Gilbert. Livet verkar gå honom förbi och det känns som om han skulle ta hand om sin utvecklignsstörda bror Arnie ( Leonardo Di Caprio) för evigt. Men så en dag kommer Becky ( Juliette Lewis) till Endora och Gilbert hamnar i andra tankar.

Agnes tycker: Denna film kan låta som en skitfilm, men den är väldigt fin. Skådespelarna känns väldigt realistiska ( speciellt Leonardo, som för övrigt spelar väldigt bra!) Dessutom får man se den snygga Johnny Depp som har såg ut för ungefär 13 år sedan, och det är en vacker syn!

Fyra  AAAA av fem möjliga!

Snyggaste outfit!

Snygg outfit

Idag åkte mamma och jag skridskor på Kungsträdgårdens skridskobana. Jag hade konstiga kläder, ( som vanligt på skridskobanorna) men jag såg nåt! Den här tjejen, med hur snygga kläder som helst! Det är så kul att få lite inspiration, och så här kommer vara en av mina outfitar se ut i vår! Tack så mycket för att du var där idag, tjejen! Klar stilikon! 5 AAAAA av 5 möjliga!

Hårtvätt

HårOkej, nu får ni veta... Den här tjejen har inte tvättat håret på.... 6 månader! Men det ser rätt fräscht ut ändå!

Sminket 1910-talet

En våg av orientalism svepte över Europa. 1910 anlände den sofistikerade danstruppen Ballet Russes, ledd av Sergei Diaghilev med stjärnor som Anna Pavlova och Nijinski till Paris. Med färgsprakande kostymer, eleganta backdrops och nydansande koreografi gjorde de ett enormt intryckt på dåtidens kultur-och modemänniskor. Den berömde fotografen Cecil Beaton sa: " De är nästan omöjligt att värdera effekten som denna teatergrupp hade på västerländsk mode."
Efter hundra år med murriga färger ( det var till exempel bara förmögna damer som hade förmånen att få bära plagg i vinrött och ockra) gjorde nu starka och ljusa färger entré.
Den snabbt stigande skönhetsstjärnan Helenda Rubinstein, som etablerat sin första skönhetssalong i Paris 1912 efter att redan ha öppnat en i London 1908, slängde ut salongens vita gardiner efter att ha sett Ballet Russes och sa: " Den elektriska kombination av lila och guld exalterade mig gränslös mycket. Jag gav order om att gardinerna skulle bytas ut mot andra i de lysande färgskalor jag blivit kär i."
Helena Rubinstein inspirerades av den färgstarka teatermakeupen, men skapade en naturligare look för vardagsmejken. Hon konstaterade dock att " kvinnor från goda familjer vet väldigt lite om hur man använder kosmetika". Hon introducerade ingredienser av högre kvalitet i sina produkter och var först med att tillsätta parfym i sina crémer. De blev mer behagliga att använda - och gjorde att man genast kände igen just hennes gejejer.
Den banbrytande modeskaparen Madame Vionnet öppnade ett modehus i Paris 1912. Allt fler skönhetssalonger växte fram. Harriet Hubbard Ayer var först med att öppna en skönhetssalong kring sekelskiftet i New York. Hennes lärjunge Elisabeth Arden följde snart efter med en i New York 1909.

Ruccola

Vad skulle vi göra utan ruccola? Denna, "lyxiga"Ruccola sallad som genast gör vår mat mer spännande. Exotisk. Hu, för hemska namn, som senapskål, t.ex. Men den hemska sanningen är ju, att senapskål är det svenska namnet på ruccola. Helst vill jag själv inte kännas vid det. Nu fick ni veta det!

Shopping med Vilma!

Shopping med Vilma!



Dagens shopping med Vilma urartade sig väldigt bra! Fyndade både dom här
◊ snygga skorna ( från MYRORNA) och en 
◊ söt topp från H&M, för 20 kr(!).

Denna härliga rea ♥... Vilma hittade också en
◊ kavaj i bomull och viskos, och
◊ ett par högklackade kängor. Ifall ni vill se bilder så hittar ni dom på attention.blogg.se, hennes blogg!  

Hår

Hår Jag tvättar håret ungefär på två gånger i veckan. Låter det sunkigt för er? Klura då lite på hur länge den här kvinnan INTE har tvättat håret. Svaret kommer på fredag!
Ledtråd: Som ni säkert vet så blir håret lättare smutsigt om man tvättar det ofta, men det här kvinnan har ( enligt vissa) tagit det på allvar, överdrift!
Som sagt, på fredag!

Sminket

Genom alla tider har människan sminkat sig. Ibland mer, ibland mindre. Men aldrig utan kompikationer, kritik och klander som sällskap. Utom möjligen hos de gamla egyptierna. De var inte först med att använda skönhetsmedel, men de var först med att göra vanan till en slags folksport för drygt 3000 år sedan. Den häpnadsväckande vackra Nefertiti ( 1372-135 0 fKr) var även först med att vara supermodell - bländande snygg, sminkad och spridd över världen som ett skönhetsideal. Hon var dessutom, likt sina modellande medsystrar av idag, mycket medveten om vad smink kan göra för utseendet. Men inte bara hon, som sagt. Några tusen år f Kr badade och parfymerade sig egypterna rikligt, färgade håret och gjorde konstfulla uppsättningar samt sminkande ansikte, ögon och mun omsorgsfull och mycket. Mängder av gravfynd bekräftar den utbredda vanan att använda skönhetsmedel - bilder, hieroglyfer (?), utsmyckade burkar, flaskor och vackra djurstatyetter speciellt gjorda att ställa kolpennorna i, fiffiga konstruktioner än idag. Även de gamla grekerna gillade att pryda sig med puder och rouge, ögonskugga och läppstift. Liksom romarna. Både kejsar Nero och hans hustru Poppea använde makeup, en hel del dessutom. Poppea ansåg sig faktiskt behöva 100 slavar till sin dagliga skönhetsvård.
Drottningar, rikemansdamer, kurtisaner, dansare, filmstjärnor och artister har genom sina särställiningar i samhället alltid kunnat använda mer makeup än andra. De har därmed även varit trendledande och beundrade för sin skönhet, precis som idag då vi skärskådar stjärnor som Madonna, och vill veta hur hon gör, för att själva kunna göra detsamma. Eller åtminstonde något liknande.


Källa : Susanne Ljungs STORA BOK OM SKÖNHET.

GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år allihopa, och hoppas att ni har haft kul nu ikväll! Själv har jag suttit och kollat på filmer jag hyrt, och varit allmänt störig mot " våra" gäster. Men jag hoppas att ni har haft en roligare nyårsafton än vad jag har, så skriver jag senare idag om något mer intressant! Ha det så bra!