en kärleksförklaring

Håhåjaja. Musik alltså. Det är nog det bästa som kommits på. Så här kommer ett par låtar jag blir extra lycklig av just nu:

Hoffmaestro & Chraa - Young dad

Vem blir inte glad av Hoffmaestro? Och den här låten känns sommar för mig, och sommar gör mig glad. Plus att den här musikvideon är så bra. Välgjord. Intressant. Individuell. Yeah.

Black eyed peas feat. Justin Timberlake - My style

Fruktansvärt bra låt. Har aldrig lyssnat på originalet, men den här versionen gör mig sprallig. "I've got eight million ways to rock you like this and ain't nobody drop the style's like this." Äh, det är bra bara.

Balsam boys
- Här kommer sommaren

Den här låten hittade jag på min mp3 (seriöst) och lyssnade på den av en slump. Jag hade alltså inte lagt till den, men gud. Den är så skön. Tacky, men skön.

Musik ♥

I guess I need you baby

Majoriteten av bloggar jag läser just nu läser jag för att de innehåller bebisar. Det skrivs om vardagslivet med bebisar, förlossningsberättelser, bilder på små händer och dregliga munnar och små huvuden som gosar in sig vid nyckelbenen på mamman: sådant vill jag mycket hellre läsa än modebloggar. För jag längtar så, min biologiska klocka har tickat sen jag var fem, ehh. Får väl kompensera med väldigt många egna barn då.

Såhär ska jag inte göra med mina barn men gosigt är det:something's changing and I can feel it

Ja, mitt ständiga projekt är att utöka min musiksmak, men det är inte alltid lätt att bara veta vad man ska lyssna på för nytt. Men efter lite påtryckningar från min käre bror, som kom till mig för någon månad sedan och sa "Agnes, jag har hittat en artist som jag vet att du skulle älska. Han är typ gjord för dig" har jag nu beställt hem en platta med Tingsek.
Och om man ska döma efter ljudet av den här låten så är jag beredd att hålla med.

Good vs bad

Han känner mig väl, min bror.


alla hjärtans dag feat. youtube

Det går nästan inte att inte uppmärksamma alla hjärtans dag känns det som. Så nu tänkte jag jag lägga upp de bästa kärlekslåtarna enligt mig. Låtar som inte bara har ordet "love" i sig, utan verkligen känns kärlek. Det gör nästan ont att lyssna på dem.


Cat Power - Sea of love
Den här låten känns som kärlek i fast form. Och den här versionen känns sommar. Och sommar känns ju lite kärlek, så det går runt.


Kate Nash - Nicest thing
Den här låten har säkert blivit fruktansvärt mycket uppmärksammad men det förtjänar den. Den sätter ord och känsla på kärlek på ett sätt som känns så personligt. Annars brukar jag tycka att det brukar vara lite svårt att relatera till låtar, men det är något i ärligheten i den här texten som jag tror gör att de flesta känner att det är bara de som förstår den på riktigt.
"I wish we could see if we could be something."


Jason Mraz feat. James Morrison -  Details in the fabric
Allmänt bra låt som jag inte riktigt tycker handlar om "kärlek kärlek, jag är kär" utan mer hur man ska klara av att vara kär.
"If it's a broken part replace it, if it's a broken arm then brace it, if it's a broken heart then face it."

Och för att det inte ska bli för djupt och snyftig nu så tänkte jag lägga upp låten jag har i huvudet för tillfället, och den handlar ju om kärlek på sätt och vis.
musikfavoriter i februari feat. youtube


Joakim och Joel - Mer av dig
Mer av dig
är nog den knasigaste låten jag lyssnar på just nu, även om man räknar bortt musikvideon. Men killar i färgglada kalsonger är alltid trevligt. Trots det ringa antalet i duon (två stycken, som brukligt för en duo) så får låten ett ganska maffigt ljud. Ett snyggt arrangemang helt enkelt. Och även om jag kan bli lite trött på vanliga singer-songwriterlåtar så gör Joakim och Joel ett bra jobb. Kanske för att de verkar driva med hela det sparsmakade musikidealet (läs: Håkan Hellström) med gitarr och text som försöker vara spontan.
"Det kanske vore lite bättre om du inte var på låtsas, om du var en riktigt tjej, som jag inte hittat på."


Black eyed peas - Don't Lie
Don't lie
är en vinter going on vår-låt för mig, precis som hela albumet Monkey Business som den ligger på. Trots att jag lovade mig själv när jag var liten att aldrig lyssna på artister som har tjejer i bikini i musikvideon så har jag nu lurat mig själv att det är lite mer okej när det gäller Black eyed peas. Synd. Men låten är peppig och bra.M+Gränslös kärlek
Är inne i en Lilla Melodifestivalen-period just nu. Vilket egentligen är den ultimata underhållningen. Det är en bra blandning av
sköna citat, nostalgi och nice musik. Just det här oförstörda som man brukar prata om när det gäller barn, de skriver texter om hur bra de är på allt, hur bra vänner de har och är inte så uppfyllda av sig själva. Det är häftigt. Som de här två tjejerna i M+, Maria och Maria, som jag tycker är grymma. Men vart tog de vägen? Det vet jag inte, men låten här är i alla fall bra.


Dido - Thank you
En gammal låt, javisst, men återvinning när det gäller musik är alltid mysigt. Har börjat lyssna på den nu igen sen jag fick en ackordbok av min bror i julas där den är med. Den är så fin den här låten, den gör mig så glad. Den ger den där känslan man får när man gått runt och varit lite deppig eller trött eller bara allmänt låg. Och sen kommer någon man kanske tittar på på avstånd förbi.
"And then you call me, and it's not so bad."

Det var februaris soundtrack.


snowNej, det regnar inte. Men det snöar fruktansvärt mycket. Vilket inte egentligen är något att klaga på. Men jag hade nog varit gladare om det hade varit regn. För när det snöar blir det liksom som snö i huvudet också. Men det ska jag råda bot på. Puss