when you were young

Nu är det vår. Det är fint. Jag tänkte göra en liten sammanställning på mina vårar hittills. Sånt är kanske kul, åtminstone för mig. Och jag hoppar några årtal hära, vi börjar med

2004: Chillade med 10 löss i håret, lågstadiet ni vet. Sökte till Adolf Fredrik, sånt som man pysslar med. Inga bildbevis men tänk: liten, blond och i behov av tandställning.2007
: Var så mycket fjortis jag skulle kunna ha varit, startade den här bloggen med intentionen att ha en modeblogg (och posade argt i en för mjuk fåtölj) och började ha nya klädkombinationer varje dag.


2008: Mitt mål var att handla allt på seconhand (nuförtiden hittar jag inte ens i vanliga affärer, yes), jag färgade håret för första gången, åt Ben & Jerry's i parker, chillade i parker, åkte lastvagn, åt tonfisk, tittade på Disney-filmer.


2009
: Tandställningsfri, ville börja gymnasiet men hade ett år kvar :( Praoade i affär och var kär i konstiga personer.


2010: Var kär, förvirrad (speciellt kvällen den här bilden togs) sökte till Södra Latin (♥) och KOM IN! Världsbästa. Sa fuck off till gamla skolan, det var nice.


2011: Den här våren sög ganska mycket. Den kan sammanfattas med näsblod och svidande ögon och gå hem för tidigt.  Fram till april när den ersattes av inspaning och musik. Också hade min blogg transformerats från en 12-årings modeprojekt till min musikblogg, eller vad det nu är. Det här var faktiskt den enda bilden på mig jag la upp förra året tror jag.


Chokladpudding och vin är underskattat.

2012: Hittills har våren bestått av 18-årsfester, självinsikter, att köra bil och att lära känna nygamla personer. Är sällskapssjuk till den grad jag aldrig varit tidigare. Vill umgås hela tiden, tur att jag får det. Älskar ♥ Tror att våren också kommer handla om stress för roliga saker, frustration för saker som inte fungerar, prestationsångest, höga förväntningar och förhoppningsvis ett jobb.

Hej hopp! Jag gillar våren, för jag har liksom blivit kär i alla som finns omkring mig. Kanske har det att göra med att jag är mer tolerant än förut, eller så har folk blivit skönare. Vem vet. 

The Killers -
When you were young

Puss och hej

you'll be my Graham and my Johnny too


First aid Kit - Emmylou

Det här är den första låten jag hör med First aid Kit. Tycker den är bra för den är lite mer snabb, annars kan det bli lite mycket "nu smyger jag". Och alla deras videor verkar innefatta dem i skogen med långa klänningar och hår som hänger för ansiktet och motljus. Så kan det vara. Puss.

say something you asshole

Jag har en mapp på min dator med länkar till sånt som gör mig på gott humör med det påhittiga namnet Feel good. Typ bara är lite random kul filmklipp eller lite mer djupgående. Nu får ni se litegrann:


Hoffmaestro - Highway man

Först hörs bara en asbra låt liksom, som bara den får mig på bra humör. Men ser man gunget på Jon, Karl-Uno, Hoffe och till slut på Nils Tull, som verkar lite lost in translation. Och lägg märke till Nils Tulls stämma vid ungefär 2.00. Det är bra. Det är kul.


Kosläpp

På riktigt, jag har en kofetisch. De är på riktigt de finaste djuren som går på jorden. Jag ska nog sticka till Indien och insupa det heliga kosamhället.


Bret tries to flirt

Flight of the Conchords ligger ju över huvudtaget högt upp på listan över saker som får mig på gott humör. "What's up with your face?"


Som sagt, Jemaines skratt. HAHA

Puss och hejdå

känsla för feeling

Det är förunderligt hur schizofren/känslosvallande/glad-ledsen man kan vara ibland. Dagens känslor:

9.00 Vaknar upp, bra humör, inte trött fast 6 timmars sömn. Ungefär
såhär.
10.00-14.00 Bra humör. Såhär.
14.32 Åker tunnelbana och får lite existensiell ångest, "Åhh, miljön går åt helvete. Vi människor borde utrota varandra för det finns inget att leva för, vi bara förstör planeten. Vi är för insnorda i våra egna små nöjen eller problem, hur ska jag kunna uppforstra barn till den här världen? Jag får väl adoptera, det finns ju massa barn som behöver föräldrar, men jag vill ju ha biologiska barn, åhhhh." Lyssnar på den här för att bli gladare.
16.15 Åker tillbaka med tunnelbanan, blir på lite bättre humör för jag ser världens gulligaste lilla 4-åring som pratar allvarligt med sin pappa. I handen har han en teckning och han är oberörd av det faktum att jag stirrar på honom. Såhär.
16.32 Går runt på ICA och blir blödig igen för jag möter blicken på världens vackraste kille, han går liksom bara runt och ser nöjd ut. Jag börjar planera vår framtid tillsammans, våra barn och så vidare, men han står två personer framför mig i kön så han är borta innan jag hinner säga "Ja, jag vill ha kvittot" till kassören. Om jag bara fått chansen hade vi nog gift oss vid det här laget, vackraste killen och jag. Såhär.

Resten av dagen har förflutit relativt smärtfritt, om än lite uttråkat. Så kan det vara.

han hen hon — ett beteende?

Relationen till dem är som ett tvåhövdat svärd. Vi har umgåtts i princip varje dag i mitt liv så relationen började inte precis på en jämn nivå så att säga; det faktum att de har hållit mig i famnen när jag var 50 cm lång gör det hela lite skevt. Att vara arg på dem skär i hjärtat, för jag tycker om dem så och vill inte ha något annat än det där sköna, larviga, vanliga, men när de sårar mig gör det dubbelt så ont.
De har lärt mig hur killar är, bl.a. hur det är att kissa med morgonstånd (väldigt viktig information för en 10-årig flicka), hur man är rolig, hur man cyklar och så vidare. Ibland sitter vi i köket och kastar mjölkpaket i diskhon för att se vem som träffar bäst, ibland ligger de i soffan och degar när jag kommer hem, ibland köper de vin till mig och ibland tittar de på varandra och säger "vilken jävla tur att hon blev en tjej" med undermeningen att det inte skulle funka med en kille till i gänget, men jag funkar; vi funkar.
Och det intressanta är att jag liksom har blivit uppfostrad till tjej av två killar. Det tog ett tag att förstå att det inte är så andra tjejer beter sig. Tjejer som har inte haft samma mindevärdeskomplex vid 10 års ålder att de inte var lika roliga som sina storebröder och som inte behövt skrika för att höras vid matsalsbordet. De tjejerna kanske förstår att man "ska" vara lite undfallande och våpig, eller att man ska ha något visst kroppspråk eller skratta åt någon annans skämt hela tiden. Haha.
Nä, mina brorsor är bra att ha: och jag är mycket bättre än de på att träffa diskhon med mjölkpaketen.


Antony and the Johnsons - You are my sister

puss

still can't believe you're gone/90-tal?


P. Diddy - I'll be missing you

Även om det är tabu att dissa Police så gillar jag faktiskt I'll be missing you bättre än Every step I take. Kanske för att jag kommit in i någon slags 90-talsperiod just nu; fattar inte hur jag kunde tycka att det var det misslyckade decenniet. Jeansen är kanske fortfarande på nej-listan, men annars är det tummen upp. Kläderna, håret, musiken. Det var tider det.

nu ska jag göra nutella
puss

fest/alkohol/17 år/(världens känsligaste näsa?)

Man kan hålla på hela natten, vingla hem i gryningsljuset, skratta sjunga kyssa prata dansa med okända människor och inte ångra något dagen efter. Världen kan vara ens lekplats och man vill aldrig slå sig ner. Man vill vara kvar på den platsen där diskussionerna alltid är intressanta, där alla är lite roligare, där alla säger saker rakt ur hjärtat, utan krusiduller, av den enkla anledningen att alla är alkoholpåverkade.

Eller så gör man något förhastat, säger saker man borde ha väntat med, skäms dagen efter, någon tafsar på dansgolvet och man hittar sig själv mitt i smeten stirrandes in i vägen med tankarna någon annanstans. Man går hem ett på natten, äter pasta och byter radiokanal när fel låt kommer, och avslutar kvällen med att försöka stoppa näsblodet som har farit överallt.Joni Mitchell - Both sides now

Byebye birdie

change takes time, it requires both now and then


Joss Stone - Change/Girl the won't believe it

Joss Stones platta har jag lyssnat på nästan varje morgon i en hel vecka nu. Den ger så bra självförtroende och man känner sig... kvinnlig. Det gillar jag. Det var inte riktigt det jag skulle säga men bara en parentes.
Den här låten börjar ju med ett litet speech, och jag brukar tycka att det är lite pretto att ha prat på en platta, det ska jag handla om musik, eller hur? Men med den här plattan har jag liksom insett att det faktiskt är som ett intro till hela plattan, att den är som en prolog. Och jag tycker den här prologen är så snygg, t.ex:
"Although the players change, the song remains the same, and the truth is: you've gotta have the balls to change"." Det är snyggt. Nice.

puss godnatt

if you've ever had a broken heart, you're about to remember it now


Adele - Someone like you

Första gången jag hörde den här var via min brorsas flickvän. Hon hade sett Adele här i Stockholm och Adele hade precis blivit dumpad av sin kille: alla i rummet grät, inklusive hon själv.
Jag tror att alla tycker om den här sången. Den har blivit en klyscha fast ändå inte, det är som om den är för bra för att bli en riktig klyscha, alla identifierar sig för mycket med den helt enkelt. Så därför tänkte jag skriva ett lite klyschigt minne, mest för att jag bara känner för att blotta mig lite, men också för att det kanske är okej, i samband med den här låten.

Jag försöker komma ihåg hur jag tänkte när jag först hörde Someone like you, där i soffan eller var jag nu hörde den först. Jag var väl mest likgiltig. Men det jag kommer ihåg från hela våren är att jag inte ville sluta. Ville inte må så dåligt men inte heller hitta någon annan. Och det är det som är grejen med den låten. Den beskriver skedet när man precis gett upp. Man har förlikat sig med att man alltid kommer må såhär, och att det inte finns någon annan. Man får hitta ett substitut, men det kommer aldrig motsvara honom. Och när det fortfarande inte hade blivit sommartid spelade jag den högt på pianot när ingen annan var hemma.
Det är annorlunda nu, men gamla tankevanor sitter kvar, ibland får man liksom återfall. Eller nästan i alla fall, man kan jämföra det med att jag fyller sprutan men aldrig sticker den i skinnet.

Och när jag lyssnar på Someone like you nu så tänker jag mest bara på mig själv förra året♥

puss hörni