give my life give my life give my life to Gods above


Army of lovers - Give my life

Den här låten gör mig alltid på glatt humör, men alltså vad höll Army of lovers på med egentligen? Fattar inte.
hejdå

I can break down and start crying on a wednesday

Sen jag såg filmen "No strings attached" på Gotlandsbåten i höstas har jag tänkt på en grej som förekommer i filmen: "Period Mix". I filmen är den ju mest som en kärleksförklaring, och jag förnekar inte att om en kille gjorde en sådan spellista till mig skulle jag bli rörd. (Eller kanske inte ändå, det är inte precis så att mens är något unikt? Han kanske hade en konstant lista han gav till alla tjejer). Hur som helst, jag gjorde min egen pms-spellista. Det är en blandning av ganska uppenbara och ett par väldigt långsökta låtar. Några feel-good-ligga-isoffan-och-mysalåtar, ett par låtar om hur man känner sig och några som mest passar in på grund av namnet.
Håll till godo:

puss och kram

will you wait for me darling, I need to know

Jag fick Anna Ternheims nya platta i julklapp. Akustisk och väldigt Anna Ternheim fast ändå utvecklad: hon blir aldrig tråkig. Framför allt den här låten har jag fastnat för, det blir oftast så med duetter tycker jag, nästan för mycket av det goda fast på ett positivt sätt.


Anna Ternheim & Dave Ferguson - The longer the waiting, the sweeter the kiss


Jag gillar också att Anna Ternheim skriver väldigt könsneutralt. Jag menar t.ex. texten i den här låten :
"You know I'm a sailor, tomorrow we sail. It's a hard way of living but I know it well. If I surrender my life to the sea, you can marry another, it's all right with me".
Det känns som en text som skulle sjungas av en kille egentligen, det är ofta tjejen som väntar på honom när han är ute på havet. (Älskar att de skriver om havet. Framförallt meningen "I surrender my life to the sea" har etsat sig fast i min hjärna. Jag borde nog ha fötts som fisk egentligen).
Förövrigt har ju Anna Ternheim gjort en cover på Broder Daniels "Shoreline" där hon faktiskt sjunger "I'm not the boy I used to be". Tycker att det visar på att texten inte behöver utgå från en själv, utan även kan sjunga en ballad ur en mans perspektiv, även om man är kvinna.

puss

just a compliment about your beard being good

Just nu är det en liten Flight of the Conchords-period här. Har skrivit om dem förr, så jag tänker wasta så mycket space på att tjata om vilka de är eller vad de gör. De får allt att bli så sjukt stelt, och det är seriöst något av det bästa som får mig på bra humör. Fedt med nice.


Bret, you've got it goin' on
"Not in a gay way, just in a 'hey, mate, I wanted to say that you're looking okay' way."
bra låt.


Mother *uckas
Hur lyckas Bret se tung ut i en hjälm?
"Pop an apple in his ass yeah".


I'm not crying
"These aren't tears of sadness because you're leaving me, I've just been cutting onions, I'm making a lasagna. For one."

Äsch. Det är nostalgiskt för mig och jag tycker de är fina och har lyssnat på dem i fyra år (fanns de ens för så länge sen?).

puss♥

I've got no car and it's breaking my heart, but I've found a driver and that's a start


The Beach Boys - All summer long

"Sitting in my car outside your house".


The Beatles-Drive my car


Inte alls uppenbart. Jag övningskör mycket nuförtiden. I morgon ska jag på teorikurs. Det är nice. Gillar att köra bil.
Heerreeguud vilket värdelöst inlägg. Ingen bryr sig, verkligen.

körabil♥

slowly strolling in the sweet sunshine

Jag har fått någon slags Paolo Nutini-feber den senaste veckan. Jag såg honom på Peace and Love i somras utan att riktigt ha koll på vem han var, men när jag hört honom tänkte jag, "håhå jaja, honom kommer jag börja lyssna på någon gång under året, det kommer som det kommer". Och nu har det hänt. Det hela började med att jag av en slump hörde hans "Last request" som jag bara kände igen men inte hade någon koll på, och när jag väl hittat honom fortsatte jag bara lyssna. Han var ung när han startade, han är cool.

Paolo Nutini - New Shoes

Puss och hejdå

"smoothie innehåller mindre kolhydrater men mer avokado"

En skön mening man kan råka skriva i sin uppsats om man hållit på lite för länge. Och på tal om dumma tjejer så kan jag ju passa på att länka till ett inlägg jag skrev om Vanessa Hudgens låt "Sneakernight" i juni någon gång. Texten i den låten är så nödig att jag skulle kunnat skriva den. Inte bra: "So are you ready, did you eat, do you have the energy?", vem skriver om mat?

puss