I hope you feel the way I do

Kärlek. Det är det som är viktigast. Jag känner att det är mycket tjafs och tjat från min sida att jag är stressad över att jag inte har ett jobb. Så onödigt att gå runt och sprida negativa tankar, och att över huvud taget oroa sig. Missförstå mig inte, man får oroa sig — men någon gång får det räcka. Jag kom nyss på förresten att jag borde ha ätit mellis.

Positiva grejer med den här dagen:
+ Min pappa kan spela gitarr igen efter typ tre år kanske!
+ Mina läppar läker från torrheten.
+ Jag har lärt känna en massa nya människor idag. Eller två. Men de var nice.

(Gör något varje dag som skrämmer dig.)
Nu blev det här ett halvdjupt halvkonstigt inlägg.
Ska försöka göra lite nytta. puss


Anna Ternheim - What have I done

sexiga sånger

Tell it like it is med Aaron Neville
Bara det att han aldrig sjunger rakt ut, utan liksom försvinner ibland. Jag vill ha mer.

These arms of mine med Otis Redding
Tror det mest handlar om texten, men soul-låtar är väl i allmänhet sexigare? Tror nog det.

Tell me something good med Chaka Khan
Den här handlar ju uppenbarligen om sex, men jag tror att det har med mer än texten att göra. Jag tror att taktarten är biologiskt sexig, ungefär 70 bpm.

All day and all of the night med The Kinks'
Bara sjukt nice. Och att någon sjunger "girl, I want to be with you all of the time" tror jag många tycker är ganska hett åtminstone...

(Tre av de här låtarna är med i The boat that rocked. Måste betyda att det är en väldigt sexig film.)

Sen har vi ju den här
The Lonely Island feat. Akon - I just had sex
"the best thirty seconds of my life".

hejdå

frauds disappear like a genie


Tech N9ne - Blackboy

Har haft den här på hjärnan i två dagar nu så den förtjänar att uppmärksammas. Har alltid olika meningar, men alltid från refrängen såklart:
"'Cause I'm a blackBOY" (han skriker lite där).
"Came from nothin', don't mean my life means nothin'".
"The pure definition of a blackboy".

nice, nu ska jag gå och lägga mig. och nynna på den här.

p.s. jag har orienterat för sista gången i mitt liv. ett vuxentecken? d.s.

damn it, I love you


The Toothbrush

Slam poetry är ju alltid nice. Kan inte koncentrera mig.

nobody can deny that there's something there

det börjar bli höst. men jag taggar lite på det ändå! idag skiner solen och jag ska ha picknick och häva mjölk. äta cheesecake och annat gotti. nice! mina septemberlåtar:
Warwick Avenue
Here, there and everywhere
On the wing

jag kommer inte på några fler nu så sluta tjata. musik är i alla fall nice, vilken årstid det än är.
puss

pippi är kapitalist

Och ett par dagar senare så har jag kirrat ett jobb. Ett litet jobb, ett litet litet jobb. 450 fasta pengar i månaden tack vare det lilla lilla jobbet och sen lägger vi till lite studiebidrag och annat smått stå-på-gatan-i-blåsten-och-spela-fast-fingrarna-är-kalla så kan det ju bli lite av det. Lite utomlands, om jag anstränger mig. Eller åtminstone en ny fiol.
Känner att jag håller på att bli kapitalist, borde lägga av med det.

Jessie J - Price Tag

Ahahaha hon spasmar sönder lite granna när hon ska liksom ta i, break it down

puss

counting coins on the counter of seven eleven

Efter att ha, så att säga, frilansjobbat en timme idag önskar jag så mycket att jag hade ett jobb. Ett schema där det stod att jag ska sitta i kassan på Konsum några gånger i veckan och tjäna lite pengar. Säga "nej fan, jag måste jobba i morgon" men sen när jag kanske kan resa bort pengarna jag tjänat så är det nog värt det. Pengalåtar:

Material Girl
Girls just want to have fun
Money money money
Can't buy me love
Inner city pressure
All 'Bout the money ("Jag smurfar i regnet" från Smurfhits haha)
Price Tag

Ikväll ska jag i alla fall låtsas att jag har pengar.

so long

hoppas inte föräldrarna stör

Just nu har jag en konstig grej för mig. Sitter och typ mysförfestar ensam. Försöker få till supertaggen men det är lite svårt när spotifyreklamerna avbryter och skråler "fredagsmyys". Så är det. Håhå jaja.

puss

på mitt visitkort står det: Ers majestät


Petter - Det går bra nu

Lite i alla fall! NAJS!

that's my cool and I can't take it off


Technotronic - Move this

Min vän lyssnar bara på sån här musik. Musik från 80-talet som har videor där folk i fruktansvärda träningskläder hoppar runt som Duracellkaniner som mest består av rap som rimmar jävligt nice, som är skön att nonchalant kunna dra fram lite när man vill verka visa att man är cool. Typ som inledningen i Fort Europa eller The Salmon Dance. Tur att hon visat den för mig, so I can keep my cool.

hear me out, this is great


Bruno Mars - Lazy Song

Alltså, jag vet att det blir mycket tjat om Bruno Mars nu. Men jag förstår inte vad han sysslar med? Han verkar inte kunna bestämma sig för vem han är. Å ena sidan finns "But girl you're amaaaaaazing, just the way you are" och han bara supersmörar sig igenom hela låten och musikvideon är smörig att den får det att krypa i hela min kropp. Å ANDRA sidan har vi då Lazy Song, den felande länken. Den som inte stämmer. Efter att ha sett den här videon kändes det som om mitt liv har varit en lögn. Hur kommer jag kunna se på honom på samma sätt efter den här musikvideon? Det känns som om jag var är halvhomofob och han är bisexuell, och jag är jätteirriterad på honom för att han inte kan bestämma sig för om han gillar killar eller tjejer. (Agnes har inget emot bisexualitet, reds. anm). Kan han inte bara hålla sig till en sak och sluta tjafsa?

So long!

magnus

Jag har tänkt lite på mitt bloggnamn. Som 12-åring tänkte jag att alla skulle fatta att "Agneshas Memoarer" anspelade på "En geishas memoarer", om man betonade rätt. Jag tyckte om namnet tills folk i min högstadieklass började kalla mig Agnesha. Nu hetet ju bloggen bara påhittiga "Agnes".
Jag har ett kollage uppsatt i mitt rum som jag gjorde på min pappas jobb när jag kanske var 8, det var en egen musikaffish, där jag häftat fast en massa bilder på någon sångerska samt ordet "klarinett" ungefär fem gånger. Vad jag mer har gjort är att jag häftat dit namnet Magnus. Antagligen för att det var tillräckligt likt Agnes. Som ni märker är jag inte så petig med vad jag kallar mig, så jag kanske ska döpa om bloggen till "Magnus Memoarer"?Michael Bublé - Hollywood
("You can flash your caviar"?)
Jag är inne i en Michael Bublé-period. Jag är kääär.

jaha


Har precis spenderat ett par timmar hos min farmor. Hon är en 87-årig gummitant som vill att jag ska dricka upp hennes öl för att hon inte tycker om den, just nu är kär i Claes Elfsberg och berättar samma historier om och om och om igen. När jag hämtade upp mat till henne köpte jag en Aftonbladet också, och där var en bild på Dregen. "Han tror han ser så häftig ut han, jag tycker han är ful" sa hon. Så är det.

För att väga upp denna värdelösa info ger jag ett låttips:

Magic Works från Harry Potter and the Goblet of Fire

Hejdå!

trying to get on the inside

Jag är ensam hemma några dagar. När jag kommer hem, slänger av mig väskan och fiolen jag ständigt släpar på, lyssnar på Stevie Wonder och dansar runt ensam i vardagsrummet och mikrovågsugnen plingar i takt till musiken och jag har handlat mat jag tycker om med mina föräldrars ICA-kort. Då längtar jag, tills jag kan ha det så varje dag. Tills jag varje dag kan dansa själv i vardagsrummet, inreda en helt egen lägenhet och ha egna grannar och laga vad jag vill äta och bara få bo själv och klara mig själv. Och det är fint att leka självständig ett par dagar när jag låtsas att jag bor ensam i den här trean och har ett ICA-kort där pengarna aldrig tar slut. Njuter så länge det varar, liksom!


Stevie Wonder - Did I Hear You Say You Love Me