på hjärnan

Det här borde vara ett återkommande ämne på min blogg; vilka låtar jag har på hjärnan. Det handlar ju om vad jag associerar till. Det kan vara ett intervall någon sjunger eller spelar, telefontonen, ett ord, en mening, att jag lyssnat på den låten tidigare eller att jag vill lyssna på den. MEN jag har ingen aning alls om hur jag fick den här låten på hjärnan nu:

Ducktales intro

Bästa texten "What to do, just grab onto some Ducktales!" haha.

P.S. Ett exempel, nu fick jag Destiny's Childs
Say my name på hjärnan. Varför? Jag översatte rubriken "på hjärnan" till "in my brain" i huvudet, och det rimmar ju på "say my name". Jaa. D.S.

pusspuss

I play it off but I'm dreaming off you


Macy Gray - I

Åh.
Fetbra låt.
Puss

no one can tell me that I am too young to know


Amy Winehouse - Our day will come

Jag kommer ihåg där i juli i somras när Utøya och Amy Winehouse död hände precis efter varandra, och jag hade så svårt att känna något när folk skrev "R.I.P. Amy Winehouse" i sina facebookstatusar. Allting var så förvirrat och stort blev smått och tvärtom, jag visste inte hur mycket jag ville eller fick bry mig. Hur som helst så är det såklart sorgligt det med, att Amy Winehouse dog. Begåvade musiker som dör av onödiga anledningar känns lite uttjatat nu tycker jag. Hittade den här låten idag, den var inte släppt innan hon dog tror jag. Bra är den, som förväntat.

puss

ägd

Vid "större än mig" ser man "än" som en preposition i huvudsatsen, därav följder att det är korrekt att använda objektsform av det personliga pronomenet: mig. Men vid "större än jag" ser man "än" som en subjunktion som alltså inleder en bisats (förkortad eftersom predikatet inte finns i satsen) därav följer att det är korrekt att använda subjektsform av det personliga pronomenet: jag.

Det här tog jag reda på när jag störde mig på att folk rättade mig när jag sa t.ex. "större än mig". Du kan alltså säga båda två, inget är mer rätt eller fel att säga än det andra. Och jag har glatt mig åt att äntligen bevisa att jag har lika rätt, och svurit för mig själv att så lite som möjligt rätta folk i deras talspråk. Talspråket är ju så personligt, och säger absolut ingenting om hur bra man är på grammatik eller stavning. Hur som helst.
Under mina vistelser på landet lyssnar jag mycket på radio och alltså helst
p3, och förra veckan hörde jag låten Detsamma med Thomas Stenström. Och hur går inte texten om:
"För om det innebär att du och jag aldrig mötte morgondagen, så vill jag veta att du kände, om känslorna var samma, känner du detsamma, detsamma, detsamma som mig". Och irritationen över att han inte använder mig istället för jag handlar inte om grammatisk; det rimmar inte, och det stör mig. Det skulle vara så mycket mer följsamt om han använde jag.
Någon supersmart person har kommenterat på youtube till hans musikvideo "låter som daniel adams-ray typ;P" och det håller jag med om. Det är något konstigt ideal som just nu influerar den svenska hipstermusikscenen, att alla låtar ska kännas lite tafatta eller spontana, lite "jag kom på den här i duschen i morse". Som att man inte jobbat igenom den helt.
Nåväl, den är ju catchy.

Thomas Stenström - Detsamma

hejdå

the successful removal of you would probably kill me to


Tim Minchin - You grew on me

Både rolig och seriöst, det blir inte bättre just nu!
puss

kris'n

Jag känner mig lite lost in translation. Skolan gör så med en tror jag, men jag gnäller inte.
Fem punkter idag:
! Jag blir så fascinerad av
den här låten. Det är vad jag kallar falsett, Leo Sayer vet hur man gör.
" Jag försöker lära mig crawltekniken från filmer på youtube innan jag går och badar idag. Det är som att spurta i vattnet, till slut blir det bara kallsupar av alltihop.
# Idag friade jag på bussen/blev friad till. Så i maj eller juni blir det bröllop, hörni. Måste arra Pachelbels Canon tills dess.

Nähä, uppenbarligen hade jag inte något mer än tre saker att säga. Förutom att jag köpt en ny vinterjacka som är bra. Nu ska jag chilla. Puss