livet är fult du är fager, vaken på natten och drömmer på dagen

Jag har så mycket resfeber. Jag ska åka till Peace and Love och jag håller seriöst på att implodera av peppighet. Att packa tar aldrig så lång tid som man vill att det ska ta så för att underhålla mig själv har jag kollat att biljetterna till bussen och festivalen fortfarande ligger där jag la dem, gulmarkerat alla artisterna jag vill se på det utskrivna spelschemat, köpt tandkräm och packat ner en massa strumpor. Huvudsaken är att man är torr om föttera som jag brukar säga.

Hur låter en hund?


everyone in this room is now dumber for having listened to it

1.

2.

Ifall jag träffade Vanessa Hudgens och hon frågade mig vad jag tyckte om Sneaker night (1) skulle jag svara såhär (2).

....

Glad midsommar!

happyhappyAkon - Mr. Lonely


Rihanna - Unfaithful


Maroon 5 - This Love

Precis de här låtarna symboliserar sommaren mellan trean och fyran (eller kanske fyran och femman), när jag hängde hemma hos min bästisgranne med sällskap av hennes katt, vi var inne på
PA, åt pasta och tittade på dåliga filmer. Och lyssnade på de här låtarna på radion. Som när man är tio år.

I'll pause this game so our love will never end


Mario Kart Love Song

Vi hittar alla inspiration på olika vis. Men just nu vet jag inte var min är. Hur gör man då då?

hector was the first of the gang with a gun in his hand

create an avatar

De senaste skivorna att ansluta sig till samlingen.

Morrissey - Greatest hits
När jag tittade på Kobra för några månader sedan hade de ett inslag om Morrissey, som jag inte hört talas om innan. Hela inslaget handlade om att han var så fantastisk och att alltid kunde beskriva hur folk kände med sina enkla texter. Tänkte sedan ett par veckor "måste komma ihåg att köpa Morrissey" men aldrig riktigt kommit till skott. Framförhållning har aldrig varit min starka sida. Men pappa köpte den till mig häromdagen. Tack pappa.
Spår 1, First of the Gang to Die.

Stormsteg - Leaps and bounds
Igår var jag på en liten spelning med Stormsteg som nyss har släppt sin skiva. Underbar nyskriven och klassisk folkmusik med två fioler, lite viola, lite mandola och gitarr. Och det är alltid trevligt att gå på konserter där man förstår och spelar instrumenten, det ger så mycket inspiration. Också kul att Sandra Marteleur som spelar fiol och viola har gått samma utbildning som jag!
Hela temat för skivan är blå; de hade blå kläder på sig, en låt på skivan som de spelade igår heter Blå polka och skivan är väldigt estetiskt tilltalande med blått omslag. Älskar blått (färgen på väggen).
Spår 1, Hösthast.

Old Fish Jazzband - Hits the sack som jag berättade om!

I've got friends on the other side

Idag är första dagen på mitt näst sista sommarlov. Det regnar ute, och tack och lov för det, då kan jag stanna inne hur mycket jag vill utan att ha dåligt samvete för det.

Igår när jag, efter studentmottagningsbesök där jag blev stalkad av
stockholms gosskör, gick på Götgatan hörde jag musik. Det var ett sexmannaband (eller sjumanna?) som stod och spelade jazz och swing på gatan. Old Fish Jazzband heter de och jag köpte deras skiva för 100 kronor. Deras musik får mig att längta tillbaka till New Orleans på 20-talet, även om jag aldrig upplevde det.
Att spela utomhus och ge en inofficiell konsert är ett så enkelt och smart sätt att marknadsföra sig, sälja skivor och tjäna pengar på. Jag har inte något sommarjobb i sommar, men jag har för avsikt att själv stå på stan och spela för att tjäna lite pengar. Alltid något.


Live i Berlin


If I could give it all to you, if you'd only let me try


Brett Dennen - Desert Sunrise

And I know I am young, but I don't want to be alone


Jag har vänt på dygnet innan sommarlovet ens har hunnit börja. Försov mig i sex timmar idag, till tio i två. Vet inte riktigt hur det gick till, men skönt var det. Så nu sitter jag här, fortfarande pigg. Det är som om att skymningen har kommit tillbaka igen utanför fönstret.
Och i morgon går jag ut första ring. Vad hände där liksom? Det skulle vara passande om jag skrev en massa om vad som hänt, vad jag lärt mig, hur mycket jag tycker om alla jag lärt känna och så vidare, men jag kan inte. Jag får inte för mina föräldrar.

mange schmidt som signar ut

slut

skit i det då

Nu har det varit tomt här i nästan en månad. Kanske dags att ta upp det här med bloggande igen. Liksom. En liten mjukstart med osammanhängande text och random infall ska vi väl kunna klara av?
Dagens känsla: orkar inte.
Dagens ord: pallaa.
Dagens låt:


Adele - Someone like you

Om det fanns en version av den här som inte var så ledsen. Jag är mest bara lite sur idag. En glad version som är lite mer "jag skiter i det där". Typ så!
Nu ska jag äta middag någon annanstans.