har jag sagt att tech n9ne är BRAA?

I'm the shit and you're just shit


underneath the mango tree

 

Mysig bild. Random bild. Bild redigerad i photoshop

 

Come watch for the moon.


nobody's looking at me anyway

Tech N9ne - One good time

 

Jag fortsätter min musikutbildning (försöker börja utöka min musiksmak) med Tech N9ne. Väldigt bra.

 

Hur som helst. Den här låten, One good time, handlar om att inte kunna gråta. Vilket passar mig väldigt bra just nu. Eller fram tills idag. Den där känslan av att vara ledsen innerst inne utan att riktigt kunna förstå varför, eller kanske förstå varför men ändå inte kunna gråta är liksom alla jobbiga och ledsna känslor ihopklumpade.


If I could cry maybe one good time I could wash away all my pain
And maybe free my mind
After my shows it's a lonely road
Sit up all by myself trying to cleanse my soul

 

Men idag släppte det. Tack vare min förevigt jobbiga bror (en fantastisk bror, icke att förglömma) och Matte B så kom till slut de där argtårarna som bara fortsätter att rinna. Jag är inte religiös men efter gråtsessionen känner jag mig välsignad, och oförskämt glad. Halleluja för tårar.


waiting for the love of a travelin' soldier

Dixie Chicks - Travelin' soldier

 

Jag gillar Dixie Chicks. De känns normala, vettiga, smarta...

Jag gillar inte när man använder orden coffee, tv, radio, friends, cute, phone i låttexter. Men jag älskar när folk använder orden boy, girl, woman, guy. Och det gör de i den här låten:

"I cried, never gonna hold the hands of another guy". Och jag tycker att det är fint. Och förövrigt så älskar jag sångerskans röst. Den är så speciell men fin.

 

Och jag är speedad och kan inte riktigt sätta ord på mina tankar. Men godnatt.


smile cover

Smile though your heart is breaking.

 

Låter ganska djupt. Men jag är inte djupt deprimerad eller ledsen eller något, jag skulle bara vilja sjunka lite djupare, istället för att ligga och guppa på ytan såhär.


här ligger jag och blöder

Den här operationen jag gjorde igår har fått vänsterhalvan av mitt ansikte att svullna upp. Istället för mina normala hjärtformade drag ser jag nu ut som en rektangel i ansiktet. Känns lite ovant, men jag skrattar varje gång jag ser mig i spegeln. Och icke att förglömma: det gör ont. Ont på hakan, på käkarna, i munnen.
Och jag har ägnat hela förmiddagen åt att ligga och läsa. Den här boken:Och den var fruktansvärt bra. Såklart den var bra, den fick Augustpriset. Den är sådär bra att man läser ut den på ett par timmer och när man är klar blir man liksom spralligt jättelycklig. Den var så bra att jag, när jag läst ut den, i mitt lyckorus ville trycka den mot min kropp och bara krama den. Dock verkar detta uppsvullna tillstånd även påverkat min uppfattning om var mitt ansikte befinner sig, för när jag ska omfamna boken boxar jag mig själv på hakan. Med boken. Väldigt smart. Men det gör inte så mycket för boken var så bra.
Den var bra, alltså. Om jag inte varit tillräckligt tydlig.

Puss och kram.

blodigt

Bara en väldigt pretto bild på mig och min situation idag. Försökte liksom se lite "jag har blod i munnen, aah, jag är en vampyr" ut, men det är nog lite svårt när man har stygn i munnen. Aj.
Mer har jag inte att säga. Ett låttips kanske?Darlin' do not fear med the almighty
Brett Dennen.

"Oh, your troubles they don't stand a chance, and it always hurts the worst when it's the ones we love the most. But darlin' do not fear what you don't really know."

like a school-kid waiting for the spring, I'm just sitting here, waiting for you to come on home and turn me on

Jag längtar till våren. Det känns lite tidigt att längta redan såhär i början av januari, men det faktum att vintern redan har pågått i en månad plus att den verkar stanna i ett par månader till bidrar till att jag redan får längtan efter allt det där. Allt det där som känns vårigt. Jag längtar efter att åka longboard i kvällsljuset, spela volleyboll för första gången för det här året och stå i mitt fönster om kvällarna och titta ut och se löv på träden och känna doften av avgaser utan att bli köldslagen efter ett par sekunder.
Jag verkar alltid längta någonstans men det är mest känslan jag längtar efter, det är egentligen bara korta små stunder som bildar den där känslan. När jag verkligen varit där, har det inte känts så fantastiskt att åka longboard eller spela volleyboll just då. Och när jag stått i fönstret och tittat ut har jag ibland känt mig ensam för alla går där ute på gatan skrattar med varandra för det är vår och man blir ofta glad på våren och de är med varandra. Men när jag tänker tillbaks på det, saknar jag det. Såklart.
Varje nyår har jag tänkt till mig själv att "nästa år, då kommer allt vara så annorlunda. Då kommer det att ha hänt så mycket". Men det har inte hänt så mycket, för jag har inte ändrat på något. Så jag ska helt enkelt se till att det finns mer att sakna. Fler dofter, människor, tillfällen och låtar att sakna. Nästa vinter. Men nu saknar jag de där korta stunderna, våren 2010, när jag spelade ukulele vid volleybollen eller åkte längs ett bilfritt villaområde med den här låten i öronen.


Och det där kalla vårljuset.
Fint.

"their person paws paired table-side"

Jag har hittat de mest fantastiska filmerna på youtube: MorganMorgansDateWithDestiny. Så himla svårt att förklara dem men himla lätt att se på dem:
De får mig såklart att bara vilja gå runt i fina kjolar och urringade linnen, ha hatt och mycket smink på mig. Vara en personette. Och vara ihop med killar i mustasch. Förslagsvis då Joseph-Gordon Levitt eller Channing Tatum.
Det är lite spännande hur mycket man kan bli inspirerad av en liten film sådär. Med tanke på att jag ibland bara vill gå runt med mina baggy-byxor, stora tröjor och åka longboard, när jag är på ett sådant humör.
Fint.

I always hate it when my boyfriend leaves me to become a Nazi

Jag är datumfixerad. Jag är verkligen det. Kommer ihåg datum när vissa saker hänt, viktiga eller oviktiga, kommer ihåg födelsedagar och är allmänt fixerad vid att göra saker samtidigt varje år (krånglig mening). Jag har ju vissa årstider när jag lyssnar på vissa låtar och artister. Det gäller det mesta, jag tittar t.ex. på Girls just want to have fun i mars varje år sedan fem år tillbaka. Och jag läser också igenom mina egna blogginlägg varje ny månad, för de månaderna som gått. Så just nu har jag läst igenom min blogg från januari 2007, januari 2008 och januari 2009. Och det är så intressant att se hur jag förändras genom åren, hur stor skillnad det är på Agnes 12 år och Agnes 13 år. Och nu är jagoch det är så svårt att se vem jag är nu. Men jag har haft ett långt dagen-efter-nyår-prat med mina vänner idag och det känns som att man kanske inte behöver ha så stor koll på sig själv hela tiden. Andra kan ha det åt en.

Det var dagens tips.