JO


Verka Serduchka - Dancing lasha tumbai

Nyår! Gott nytt nyår! Ifall ni har svårt att tagga igång så lyssna på den här låten, det finns seriöst inget bättre. Ses nästa år, hejdå

"sen" kväll ger tankar som inte alltid kan förstås av utomstående


En ganska gammal bild på mig själv (nähä?) som jag tog i januari när jag opererade käken. Blod och svullnad och ont. Men hade ändå väldigt kul.. jaa. Jag tycker att den här bilden är ganska snygg. Ja, jag kanske borde gå ut och kaxa så någon slår mig på käften? Uppenbarligen är jag snyggare i det tillståndet.

1. Idag har jag fått jullov. Känns väldigt barnsligt att skriva om jullov. Det understryker ju att man är kvar i plugget, eller hur?
2. Har bestämt mig för att försöka sova ungefär 8 h per natt för jag är så trött på att vara trött.
3. När jag tänker på hösten som har gått tänker jag på hur mycket som har blivit bra. Mycket dåligt som präglade förra året har kommit till sitt slut och mycket bra har börjat. Hur bra jag mått, bättre än jag kunde tro. Hur många människor jag lärt känna bättre och hur jag trivts överallt och hur nära jag varit mina bröder. Hur mycket ansvar jag vågat ta och inte känt att det varit jobbigt!
4. Mina nyårslöften jag gillar inte ordet "löfte" för det känns ju som något man måste hålla. Snarare mina mål för nästa år är att fortsätta på samma bana, men att ta tillvara på allt jag lärt mig om mig själv och sätta in det i praktiken (jag låter som min körskolelärare hehe)! Se till att ha kul! Kom igen, det blir kul.
5. Fortsätta att lite på att jag har kapaciteten att avgöra vad som får mig att må bra och vad som inte får det, och gå efter det, heyhey magkänslan.
6. Att fortsätta läsa bra böcker. Sen i oktober har jag läst Stadserien av Per Anders Fogelström, och den tar ju ungefär två månader att läsa, men är på bok fyra nu. Den ger så bra perspektiv på verkligheten för han sätter svart på vitt hur det har sett ut i Sverige för bara 100 år sedan och hur det ser ut i andra delar av världen idag. Hur oron för hur framtiden kommer se ut och om man ens lyckas skaffa mat för dagen blandas med oro för om man kommer våga prata med den man spanar på. Stora och små problem i samma kropp, precis som det är i verkligheten!

Känner att den här listan blev väldigt spännande, en lista i en lista blev det. Inception.
Nu ska jag avsluta det här med en youtube-film som jag ALLTID gör. Lite tråkig och så, men det här är ganska kul.

Nic and the Family - Hej Monika

"Och tornet står där än idag, och HÄRSCH står du och HÄRSCH står jaag"

nu ska jag sova! och sova ut. puss

p.s. Att jag med mitt datumminne inte kom ihåg på en gång: jag har haft den här bloggen i 5 år! 5 år är väldigt länge känner jag. d.s.

we got a hurry and a worry to get done today

Jag kommer ihåg från när jag var liten att det fanns tillfällen när jag bad mina föräldrar att ringa till någon bekant och fråga om deras barn ville leka med mig för att jag inte vågade själv. Egentligen en ganska konstig grej, jag försöker komma ihåg hur det var sen när man väl träffade den man ville leka med, det känns som om det måste ha blivit superstelt. Tänk vad konstigt om något liknande hände idag, om man blev bjuden på någons 18-årsfest genom en facebookinvite från deras föräldrar?
Men just nu skulle jag helst av allt skulle vilja be min mamma ringa och fråga, men det är väl bara att bita ihop!


The Ark - One of us is gonna die young

Den här låten brukar jag lyssna på när jag vill förmå mig själv att tuta och köra. Tagga!
puss

I'm the king of the rumba beat


Cuban Pete från The Mask

Det finns ingen annan låt som kan få mig att bli på gott humör på en gång! Mungiporna vänds rakt upp, nice.

the shins sound


The Shins - Girl inform me

Den här tiden på året lyssnar jag alltid på The Shins. Sen två år tillbaka i alla fall, och det känns som en tradition. Faktum är att det är lite svårt att lyssna på dem någon annan årstid än vinter, för deras låtar väldigt likadant, så hela dem har blivit ett vintersound för mig. Samma harmonik och samma falsettsång låt ut och låt in. Såklart kan det låta dåligt ifall ett band bara kan låta på ett sätt, men har man gått in för det så är det väl bara att köra tycker jag!


nu ska jag chilla

I got house but I need new furniture

Idag är det bara en massa inspiration; det känns som om jag kan göra allt! Bra känsla. Plus att jag hittade den här låten som jag dansade till för en massa år sedan och hör för första gången sen dess. Sånt är också nice. Nu ska jag få uttryck för den här inspirationen, puss och hejdå.

Rihanna - Lemme get that


jag vill leva, jag vill dö i norden

Jag har tänkt på det här med att vara ledsen. Det finns så olika versioner av den känslan: den genuint ledsna känslan, "jag vet inte riktigt varför jag är ledsen"-känslan, arg och sen ledsen-känslan och den rörda ledsenheten. Krångligt värre.
Det jag menar är att jag upplevde något häftigt för ett par dagar sedan. Jag var nämligen och såg
Hair på Stadsteatern. Väldigt bra pjäs över huvudtaget, men när slutnumret kom och allihopa stod längst fram på scenen och sjöng Let the sunshine in brast det lite grann. Tre ensamma tårar rann utmed kinderna, och jag vet inget vackrare än den känslan. När man känner sig rörd längst in i sig själv. Och det var inte bara för att låten är känslosam i sig, det var för att alla skådespelare frambringade en sådan genuin glädje på slutet. Att de pallar det, i flera veckor, fast de kanske också vill gå hem till sig, ta det lite lugnt och kanske lösa något korsord. Och det var för att en tjej i crewet superwailade och bagade loss och för att en kille som var med i pjäsen hade samma rörelsemönster som jag och som uppenbarligen hade skitkul uppe på scen. Jag blev så lycklig av att se all den energin, att det bara blev ledset av alltihopa. Ledsen av lyckan, så kändes det. Och jag älskar den känslan. Det är så underligt. Så kom ihåg att ledsenhet inte bara behöver vara en dålig sak!
ta hand om er, puss


I can't go back to where I used to be


A whole new world

Att komma hem efter två konserter och landa mitt bland brorsorna och deras vänner är någonting jag skulle vilja unna alla. Att vara polare med mina två bröder är väldigt nice. Vi står i köket och skrattar och dissar varandra (det ÄR kul) och alla vet var kopparna står och att besticken ligger i andra lådan.
Igår hade vi jamsession. Där satt jag, en lördagkväll, i mjukisbyxor med män som är mycket äldre än mig och spelade Disneyklassiker på pianot, bland annat A whole new world från Aladdin. Vi lyckades även få till två tonartshöjningar på
Känn en doft av kärleken.
Ta hand om era syskonrelationer!
puss

maybe this year love will appear, deeper than ever before

Tycker det är lite intressant att det kommer två extremvintrar efter varandra. Förra året kom ju snön så tidigt som den inte gjort på flera miljoner år, i år har det varit den varmaste november på länge. Senast vid middagen igår sa jag till min mamma "jag har inte fått någon julkänsla alls" för allt har känts så påklistrat. De har satt upp ljus i träden och gigantiska "mistlar" med glödlampor på husen här och jag har inte fattat varför. Men sen middagen igår har jag satt ihop en egen julspellista, både med låtar som handlar om jul och låtar som är juliga för mig. Sen tittade jag på årets julkalender och första avsnittet av Sunes Jul och nu har känslan börjat komma krypande. Mysigt.

En låt som inte är så klassisk men ändå fin:

Ron Sexsmith (har han inte det bästa namnet? Sexsmed haha) - Maybe this christmas

intressseklubben antecknar.
puss