just want to


Robyn - Show me love

Känner ni också igen er i slutet av andra frasen?
Skiter väl jag i. Men nu vet ni hur jag känner.

so long

I fell in love with you last night

Jaha, äntligen har jag bokat min biljett till Peace and Love. Eftersom Hultsfred gick i konken förra året verkar Peace and Love vara mycket mer eftertraktat i år, till skillnad från förra året= biljetterna till lugna campingen där jag helst vill bo tog slut nyss. Och jag har varit lat och dum och inte bokat. Men efter att ha surat hela kvällen (och jag som aldrig surar) så har jag ryckt upp mig och tänkt att det kanske inte är så farligt att bo på den vanliga campingen bland piss, öl, bajs, lera, rasade tält och sånt. Och även om det verkar vara just lera och rasade tält som folk romantiserar med hela festivalupplevelsen har jag känt mig lite motvillig till att uppleva detta.

Men Rigmor Gustafsson, Those Dancing Days, Säkert!, Rebecca & Fiona, Petter (!!!), Miss Li, Kapten Röd, Daniel Adams-Ray, Veronica Maggio, Looptroop Rockers, The Sounds, Lykke Li, Timbuktu (!!!), Oskar Linnros, Mando Diao, Ziggy Marley, The Ark, Håkan Hellström, M.I.A., Bob Dylan och Kings of Leon väger upp. Om man sprider ut alla dessa grymma artister på de tre konsertdagarna blir det fullproppat med konsertupplevelser som gör att det kanske inte gör något att man inte får sova den kvällen.

Såhär ska det väl kännas

Miss Li - Dancing the whole way home

god kväll

nojning feat. jack johnson feat. youtube


Jack Johnson - Sitting, waiting, wishing

Learning loving somebody don't make them love you


Här sitter jag och oroar mig. För onödiga saker och för nödiga saker. Om jag bara kunde ha tanken "Hakuna Matata" i huvudet så skulle jag inte oroa mig alls, men jag glömmer bort att inte noja ibland. Alltså, att tänka, hörni. Vem sa att det var en gåva?

Nä, nu ska jag dra till landet. Förhoppningsvis kan jag låta bli att noja där.

the sweetest dream would never do


Vitamin String Quartet - Don't want to miss a thing

Första gången jag hörde Vitamin String Quartet var 11 juni förra året. Den lilla relevans den informationen möjligtvis kan ha för inlägget är detta: denna låt är fortfarande min favorita låt med dem, fast jag lyssnat i typ nio månader. Och varje gång jag lyssnar på dem blir jag lika glad att jag började spela fiol där för tio år sedan. När man hör såhär fina saker på sitt instrument blir man liksom stolt över att man spelar det själv. Om man glömt bort det så blir man övertygad om att man faktiskt valt rätt. Vill bara spela spela spela. Vilket jag gör. Tur det.

hälften av dina val är tillfälligheter. alla andras också.

Idag är det så fint väder att jag ska ha på mig

Solkräm - Rickard Wolff

En väldigt bra låt (?) om livet som introducerades för mig för många år sedan. Originalet är på engelska, men det är Rickard Wolffs mörka röst i den svenska versionen som gör den så bra och lugngörande (är det ett ord?).

Kära elev i avgångsklassen 99. Använd solkräm. Fick jag bara ge dig ett ord på vägen skulle det vara solkräm. De långsiktiga vinsterna med solkräm har påvisats av forskarna, medan resten av mina råd inte står på stadigare grund än mina egna, snåriga erfarenheter. Jag ska ge dig mina råd nu.


Nu tänker jag gå ut och springa för första gången i år. Nice.

combat baby come back

Metric - Combat Baby

"I want to be wrong, but no one here wants to figth me like you do".

Senaste favoritlåten. Ja, det var det jag hade att säga.
Tjadå

do you love me, now that I can dance?


The Contours - Do you love me

Varför är det inte hippt (ja, hippt) att dansa längre? Det känns inte som om det är det längre. Jag föreställer mig typ gammaldags mjölkbarer där alla hänger efter plugget och bara dansar järnet, till sån här musik. Det vore något, det.

sadness is a blessing


Lykke Li - Sadness is a blessing

Senaste plattan jag köpte var Wounded Rhymes med Lykke Li. Där har vi en redig tjej. Har inte hunnit lyssna på hela än men första intrycket (första dejten med skivan) var bra.

Sadness is my boyfriend
Oh sadness, I'm your girl

Dido Armstrong

här kommer ett svart och svårt (a.k.a. södra latin) inlägg. feel free to ignore.

under vintern har jag haft svårt att andas. ni vet, när det känns som om andningen slutar vara en reflex och går över till att vara någonting man måste komma ihåg att göra. så glömmer jag att andas. mycket obehagligt. folk säger att det brukar vara såhär på vintern, att det är svårt med syreupptaget, att det blir bättre när det blir mer vårigt. men jag tror att det har med annat att göra, för jag har aldrig haft såhär svårt att andas. min kropp kanske är lite deprimerad, helt enkelt.


Dido - Here with me (varför tappar hon en kaffemugg i gatan för?)

"I cannot breathe, until you're resting here with me."
Den textraden symboliserar min situation väldigt fint.

Nu ska jag gå och sova så jag orkar vara glad.
hejdåå

never mind I'll find someone like you


Adele - Someone like you

Fick ett tips från coachen (bror) att lyssna på Adele. Och det var väl bra, för hon är bra. Win-win situation helt enkelt.

work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger

Den här låten har jag fått för mig att arra till stråkkvartett. Lycka till.
Fett nice video.


Daft Punk (video Daft Bodies) - Harder Better Faster Stronger