she can't cook. But we love her, just as she is.

Idag har jag inte gjort något spännande. Förutom att jag laddat in både Jack Johnson och Jason Mraz i min mp3. Och det är på sätt och vis spännande. De är båda sommarmusik för mig. Mitt projekt är helt enkelt att jag ska komma över mina fåniga tvångstankar om att jag bara kan lyssna på vissa artister under vissa årstider.

När jag här om dagen började lyssna på "Sea green see blue" med JayMay igen (senast i januari tror jag) så var det faktiskt inte just den där personen jag saknade. Den personen jag under hela året identifierat med den sången. Som jag umgicks mycket med för ett år sedan.
Jag saknade bara känslan jag hade. Vilket ju var otroligt skönt att inse! Jag har bara en saknad i kroppen, men inte efter någon speciell.
Eller jo, förresten. Någon speciell. Men den har jag inte hittat än. Så jakten fortsätter!

Som den här låten (ja, den är från Bridget Jones. Och jag och min mamma kollade på den igår och den är så djup och fin och jag behövde verkligen se den, där och då)

 

Och på tal om Bridget Jones.

Alltså. Mr Darcy. Vilken man.

"Eight and four, that's quite the age difference. It's actually quite pervy."

"Yes, I like to think so."


for many nights you'll never sleep

Jag hade tänkt lägga upp Anna Ternheims låt Bring down like I här för att den skulle symbolisera dagens känsla! Hejhej.
Men den finns inte på youtube. Sorgligt. Så detta inlägg får väl bli lite mer klartydigt med en text istället.

All to say farewell
for now no one brings
you down like I

Det är ju så. Det är ingen som kan få en att må så dåligt som en själv. Så om jag idag skulle kunne prata med mig själv utifrån så skulle det vara det jag skulle säga till mig:

"Right now no one brings you down like I."

Jag är himla djup när jag själv vill det.
Men man blir alltid lite extra ledsen då. Som "Under ytan.... skäms jag för mig själv." Men så djupt ska vi inte gå.

Hejdå.

I've lost control and I really want to see you bleed

Ni vet när man blir sådär arg på någonting (oftast tekniskt) och man sliter sitt hår och blir helt uppvarvad för att man vill fixa till det så att låtarna på James Morrison-plattan kommer i rätt ordning på ens nya MP3? Sen kommer man på sig själv med att vara arg på just det, och känner sig lite generad, för man just har blivit arg för en sådan fjuttsak, när det finns så många andra saker i världen att vara arg för. Men ifall världen var en bra plats, där det inte fanns något värre att klaga över än att låtarna inte kommer i rätt ordning på min MP3, så skulle jag vara arg på det nu.

Åh. Men jag tror jag har hittat ett sätt att lösa det på, men det är ganska krångligt. Snyft. Jag klarar inte det här, jag är artist!
Hehe.

Nä, jag ska väl lugna ner mig lite grann.
Hejdå!

---

Jag inser att mitt senaste inlägg var smärre konfunderande. Jag var i ett konfunderat tillstånd när jag skrev detta och jag ber om ursäkt ifall jag konfunderade någon.

Hur som helst. Har sovit ganska dåligt hela veckan. Igen. Tråkigt nog. Vad är grejen med att vara kvällspig (haha, kvällsgris hahaa) liksom, typ hej-nu-blev-klockan-20-och-då-piggnar-vi-på-oss-fast-vi-varit-trötta-hela-dagen-och-egentligen-borde-sova-ut-hela-natten. Det vore så skönt att kunna vara en av de som bara lägger sitt friggin' huvud på the friggin' kudde och somnar sen. Utan tjafs.

Det skulle vara trevligt.

Och jag kommer inte sova ut inatt heller...
Snyft.

I-landsproblem.

Hejdå.

ah girl

Is there anybody goin' to listen to my story, all about a girl who came to stay?

I want you backbackback

Hej hej. Idag har jag inget av större värde att säga, förutom att jag har bara hade två lektioner idag, vilket ledde till många håltimmar = jag gjorde fett mycket läxor. Eller fett mycket kanske är att ta i. Men ganska mycket. Vilket kändes bra. Så nu tänkte jag äta morötter!

Hejdåå

the blues they send to meet me won't defeat me

Åh. Den här låten har jag letat efter sen jag såg den på Så ska det låta för två år sen tror jag. Hur som helst, det var den där killen i ICA-reklamen och Agnes Carlsson som var ett team.

 

Raindrops keep falling on my head.

 

Djup tanke: Hur mycket regn som än faller ner på en så blir det ju aldrig värre än att man blir blöt.

Japp.

Puss och godnatt.


when you know nothing 'bout hip-hop

Åh. Alltså. Vad är det för fel på mig och musik? Jag tror seriöst jag får sluta att hålla på med den, spela den, lyssna på den, lära mig den, tänka på den, gilla den, sjunga med till den, skratta och gråta till den och komma ihåg saker till den. Nu är det ungefär två veckor tills jag tänkte börja lyssna på the Shins igen (läs längre ner i november 2010 om du inte förstår). Och om sanningen ska fram: jag är rädd.

För att lyssna på the Shins. Hur funkar det, liksom?

Det låter så dumt men jag är rädd att det bara ska få mig att minnas en massa saker jätteklart och tydligt. Saker från december förra året som kanske kommer vara lite jobbigt att minnas. Saker jag inte kommit ihåg på över ett år för att jag inte lyssnat på the Shins på ett år? Jag lyssnade på the Shins i december förra året.

Och vad mer? Jag håller ju på med musiken i skolan också. Men hallå? Det gör mig ledsen för alla andra är så bra och att spela gör fysiskt ONT?
Kanske jag ska lägga av med det där. Hoppa av och börja läsa sam-sam nästa år. Spela lite piano och sjunga tyst för mig själv när ingen annan hör eller kan tycka saker om det jag framför. Jag skulle inte behöva vara så stressad nästa år för att jag måste skriva ett
arr, jag skulle inte behöva räkna alla intervall för musikteoriläxan, jag skulle inte behöva tycka om musik.

Det här inlägget hade typ två svängningar, så djupt var det hahaha (musikerskämt). Hehe. Eh.

Vi avslutar med nice MUSIK!

Godnatt,
good night.

_

Idag är en sån där dag när jag tvivlar på min egen existens. Alltså, jag förstår att jag finns till. Men varför? Varför är jag som jag är? Varför känner jag såhär eller sådär? VARFÖR?

"Om det är någon som alltid är glad så är det du Agnes" har jag fått höra. Och det är sant, jag har så mycket att vara glad över. Saker jag är tacksam över. Men ibland så känns det så värdelöst. På något sätt känns det som om världen ser annorlunda ut genom mina ögon. Men jag antar att alla känner så ibland.

"
I wondered how so many could be in so much pain while others don't seem to feel a thing. And then I curse my whiteness and I get som damn depressed; in a world of suffering, why should I be so blessed?"

Så min existens är verkligen ett problem idag.

hejdå.

it's not my style. it's not my way, too see the future in shades of grey


Katie Melua - It's only pain

I'm only down on the floor, where I've been before.

blinka lilla stjärna där

Här sitter jag. På en lördagskväll. Och tar det lugnt. Ibland behöver jag ta det lugnt. Ladda om lite. Fast när jag väl bestämt mig för att ta det lugnt så börjar jag tvivla på att jag borde ta det lugnt. Hur mycket missar jag nu egentligen?
Jag saknar min skola.


Jag och mina föräldrar var ute och tände ljus på min farfars grav idag. Där ute ligger han, han har en gravsten i rött med guldig skrift. Sedan tio år.
Jag blev så rörd när jag var där på kyrkogården, av att se alla tända ljus lysa som en spegelbild av stjärnhimlen.

("we talked about how the lights from the buildings and cars looked like reflections of the stars that shone out so pretty and bright that night.")
Att det finns så många som fortfarande bryr sig om de som har gått bort. Att folk åker ut dit för att pyssla lite så att det ser fint ut, tända ett ljus och att minnas den som ligger därunder.
Som jag. Jag blir påmind om honom av en massa människor som kände honom så väl, han var så duktig, ja, han var nästan en farfar för dig med, så roligt.
Jag kommer knappt ihåg min farfar. Men jag drömmer så mycket om honom. Det hade varit så fint att lära känna honom. Så jag har skapat en bild av den farfarn jag velat ha. Och jag antar att den bilden är bättre än verkligheten är ibland. Men jag är så rädd att det är några jag aldrig kommer lära känna tillräckligt bra innan de försvinner. Att jag bara ska komma ihåg en bild av dem som jag själv skapat. Jag tycker att det dummaste som finns är att utesluta folk ur sitt liv av onödiga anledningar. Som de som varit vid farfars grav innan oss och tänt ett större ljus.

Keep your friends close Harry

stop right now

Det är lite hängigt mode just nu. Haha, den där meningen kan tolkas på roliga sätt. Typ att alla skulle ha på sig baggybyxor, hehehe. Haha. Eh.
Hur som helst. Jag har höstlov. Hälften har gått. Känns inte så mycket. Åh vad ni bryr er.

Okej. Istället för att babbla på om en massa nonsens så belyser jag de små ljuspunkterna i mitt liv just precis nu:
*
Tvillingsjal har uppdaterat sin blogg. Sure puts a cherry on my sunday.
*Har köpt en fin tröja idag!
*Har gullat med finaste bebisen idag. Samuel, alltså, vilken kille.
*Harry Potter and the Deathly Hallows (hahaha, kolla länken) kommer på bio om 16 dagar och biljetterna släpps två dagar. AHHH!
*Om sex dagar ska jag se Jeff Beck. Yeah.
*Mitt rum är städat.

Japp. Hejdå.