I shall never fold my house of cards

 

Jag är förvirrad idag. Och jag känner att alla andra är lika förvirrade med sin egen tillvaro för att bry sig så jag slutar skriva om min sinnesstämning nu. Men för att motverka det jag redan gjort lägger jag upp en bild som inte alls motsvarar hur jag känner mig. Och jag lägger upp den bara för att jag tycker att jag ser lite ut som en... jag vet inte, där jag står och posar med det fotogeniska hissdörrhandtaget. Fotot är taget, som så många gånger, med min kära syster, i trapphuset. Det var en period när vi seriöst bodde där. Lite déjà vu.

 

Nä, nu ska jag sjungasjunga och spela fiol. Hejdå.


all day and all of the night

Heyyy! Blev utmanad av en favorit att göra denna lista. Gud vad det känns ("jag vill få minst hundra besökare om dagen"-bloggigt att göra en lista). (Inget ont om dig, min älskade vän). Jag är lite cynisk idag så ni får stå ut med lite "ironisarkastiska" svar (min specialitet).

VAD GJORDE DU FÖR 10 ÅR SEDAN?

Jag hade nyss fått glasögon och låg säkert och sov.

VAD GJORDE DU FÖR 1 ÅR SEDAN?
Satt väl säkert vid datorn. Hade nyss kommit hem från gympan, trallala.

FEM SNACKS DU GILLAR
1. Digestive
2. Digestive.
3. Minimeal (müsli)
4. Glass.
5. Digestive.

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN PÅ UTANTILL
1. Hallelujah-kören under Händels Messias (samma som dig, ju;)
2. Jenny med Flight of the Conchords (observera att den typ 6 minuter lång)
3. Tree hugger med Kimya Dawson & Antsy Pants
4. Sk8er boy med Avril Lavigne
5. Bobby Brown med Frank Zappa (but don't listen to that one at home, kids)

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR
1. Köpa en apachehelikopter. Inte för krigsändamål då, utan mest för att... Det vore så sweet att ha en, bara. Jag skulle flyga till landet varje helg och pumpa fet musik.
2. Skänka till välgörenhetsorganisationer.
3. Resa
4. Köpa en massa bra musikinstrument, (möjligtvis en Stradivarius till mig själv?)
5. Spara

FEM DÅLIGA VANOR
1. Sover dåligt. Men det har mest att göra med att när jag väl ligger där så vill sömnen aldrig komma till mig, så jag har aldrig varit särskilt pepp på att gå och lägga mig. Man kan säga att jag blir så trött på att ligga där och vänta att jag blir trotspigg. Onödigt (och kom inte med något sånt här tjafs "du måste varva ner, lyssna på plinplongmusik och lägg dig tidigt". Det har aldrig funkat. Jag har alltid haft svårt att somna).
2. Är lite klumpig då och då, inte rent fysiskt, men praktiskt. Finns exempel som jag inte tror passar sig här, men jag kan bara säga att det har hänt lite för många gånger att de omkring mig skrattar sig halvt fördärvade medan jag mest... inte riktigt förstår vad som har hänt.
3. Repar alltid upp a-strängen på fiolen. Så onödigt.
4. Alla mina blommor dör
5. Att jag är så full av mig själv att jag inte kommer på dåliga vanor jag har?

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
1. Musikmusikmusik.
2. Umgås med människor jag tycker om (ett plus är ju att de tycker om mig också).
3. Gå, promenera, springa.
4. Inse att allt inte är svart-vitt (vilken fin människa du är, Agnes).
5. Bli helt uppfylld av en känsla, så att man inte känner igen sig. Exempel: häromdagen när jag lyssnat på så många bra låtar efter varandra och fick så mycket energi att jag nästan var på väg att springa in i en dörr med huvudet före för jag inte visste hur jag skulle bli av med den.

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA
1. Högklackade skor. Ironiskt nog har jag något par hemma, men nej.
2. Saker utan karaktär (typ massproducerade saker). Så himla tråkigt.
3. En SVEAmössa
4. Strumpor som syns utanför skorna. Uhhhh.
5. Hej.

FAVORITLEKSAKER
1. Min röst
2. Min iPod
3. Folk som gillar att leka med mig (inga snuskiga associationer)
4. Studsbollar (seriöst, det är typ det bästa!)
5. Ukulelen

Okej, kanske inte så ironiska svar. Svaren var faktiskt ganska ärliga. Men ironiska kommentarer. Tjoho.
Puss på sig!

it's how things always been and they intend to stay

Min nya kärlek.

 

Brett Dennen. Jag älskar honom inte bara för att han har rött fint hår och fräknar (åh, så klyschigt) och skriver fin musik. Jo, det är precis varför jag älskar honom. Just nu.

Hansbästalåtarhittillsenligtmig:

Ain't no reason

The one who loves you the most

Someday


Det är dem jag lyssnat på mest hittills. Jag lyssnar på mer nu.

Lyssna på honom också. Han finns på Spotify. Och om ni vill kan ni säkert bli ett fan av honom på facebook också, fast det är ju inte så relevant.

Hejdå.

 


and so it goes

Just nu längtar jag i hela kroppen efter våren. Vårenvårenvårenvårenvårenvåren!!! Doften av våren, känslan av våren, ljuset och allt det där.
Och här passar väl en pretantiös bild tagen av någon annan än mig.

Tagen av den här.

And we're getting there. Men just nu vill jag bara ta på mig min jeansjacka och frysa fast jag inte låtsas om det.  Vill äta glass fast det är lite för kallt. Ljuga "nej, jag fryser inte, det är ju jättevarmt!"
Vill se de små gröna grejerna på träden utanför fönstren, de där som blir löv. Knoppar heter det, just det.

here comes the sun after a period of shyness


Idag var första dagen på länge som jag kände lite vårkänslor. Fastän snön är kvar. Och fast jag frös så jag hackade tänder sedan. Mitt på dagen var det något med ljuset som bara var VÅR! Inte lika mycket vår som bilden förmedlar kanske, men ändå. Något litet att glädjas åt så länge.

Så när vi sitter här, i gränslandet mellan vinter och vår, så kanske vi kan ta och blicka tillbaka lite över förra våren? Eftersom jag relaterar allt jag gör till musik nuförtiden så kan jag visa alla låtar som jag förknippar med förra våren.

Brandi Carlile - Closer to you
Den här låten lyssnade jag mycket på precis när min bror åkte till Grekland i april och jag trodde att jag inte skulle få se honom på sex månader. Lyckligtvis kom han hem ganska snabbt.
Kate Nash - I hate seagulls
Den här låten lyssnade jag mycket på och blev så ledsen av textraden "I like when your hand is in mine". Jag ville ha en hand i min.
Gud vad sorgligt det låter.
Kate Nash - Navy Taxi
Den var bara så fin. Många av hennes låtar har liksom "det" och går rakt in i hjärtat. Dock nu när jag lärt mig spela dem själv ser jag att de bara har runt fyra ackord var. Men... det spelar inte så stor roll. Jag gillar dem ändå. Kvantitet Kvalitet.
Five for fighting - If god made you
Rachael Yamagata - Be be your love
Chantal Kreviazuk - These days
Jag fick en spotifyinvite, vilket gjorde att jag börjar leta upp en massa låtar som jag inte tänkt på att jag ville lyssna på innan. Sökte på soundtracket till The Sisterhood of the traveling pants (reta mig inte. Det är coolt att se töntiga filmer) och lyssnade bara på det ett tag. Vilket inkluderar låtarna ovan.
A Camp - I can buy you
Tittade på Bäst i Sverige och fick tag i den här låten.
"What's the use of being a millionaire if I can't have you".
Taylor Swift - Love story
Reklam för hennes album var på teven hela tiden ju.
Emilia - You're my world
Ja. Schlager. Jag vet. Men låten är bra. Väldigt classy. Kanske liiite för classy, men fortfarande: bra!
Latika's theme from Slumdog Millionaire
Det var så underbart med Spotify. Jag kom hem på kvällen efter att ha sett Slumdog Millionaire och då var det bara att söka upp soundtracket och lyssna. Underbart. Alldeles underbart.
17 år - Veronica Maggio
Sista låten som jag visar ikväll. Fick tag på den från en tv-serie, och SPOTIFY wohoo. Roligt är nu att jag spelat in en egen version av denna låt till en kompis som fyllde år. Hur gammal kan hon ha blivit?

Bara jag hör de här låtarna känner jag smaken av hallon- och blåbärssmoothie och nougatkakor och känna doften av svart nagellack (som att det skulle lukta annorlunda?). Jag får urges att sätta på mig den här jackan (det köpet förknippar jag med låten Ugly by Sugababes) och gå runt utan sockor i gympaskorna. Mina gympaskor som just nu läcker in snö för de är trasiga, äsch.

Och så kan vi konstatera att jag nästan uteslutet lyssnar på kvinnliga artister. Eller kanske lyssnade, nuförtiden är det... äh, jag vet inte. Jag går och lägger mig. Och längtar efter våren. Puss!