I follow the night - can't stand the light

Det är det där med att vara nattmänniska och morgonmänniska på samma gång. Så är det, jag behöver inte sova så mycket. Men ibland, som ikväll, vore det skönt att bara kunna lägga huvudet på huvudkudden och somna rakt av, och sen sova i åtta timmar och vakna utvilad. Utan att behöva bry sig om allt som händer utanför huset, vilka som går på gatan och vilka som är vakna. Jag trivs på natten, och känner mig hemma efter midnatt, men just nu är jag ju lite trött.One day I'll fly away.

then we wouldn't have to wait so long

Jag har märkt att jag har väldigt svårt att känna något utan att identifiera känslan genom en låt först. SÅ dagens känsla är: "Wouldn't it be nice" med Beach Boys.


Mysko video, men
här är originalet.

so long

cornelius fudge

Jaha ni. Nu har jag gjort en spellista som heter fudge. Varför då? Och vilka låtar kan den möjligtvis innehålla? Jo, den innehåller låtar som är precis som kola eller mörk choklad; det är gott när man äter det, och man kan äta ett par och ett par till men till slut så mår man illa. (Inte min mening att förolämpa dessa artister genom att påstå att man möjligtvis mår illa av deras musik). Musik som smakar sött, helt enkelt, som är lätt att lyssna på och som sätter sig på hjärnan likt kola klibbar fast på tänderna.

fudge.

Missa inte nästa vecka; mina hiphop-favoriter.
Hehe

Ciao

you began to wonder why you came

ÅHHH. Jag brukar ju inte vara speciellt personlig här. Och jag är inte den som klagar så mycket (tror jag...). Och jag ska försöka att framföra vad det är jag har att klaga över utan att låta speciellt gnällig.
1: Jag har nyss tagit blodprov.
2: Sjuksköterskan stack mig i en nerv.
3: Jag har ont i min högra arm fortfarande, och som ni alla vet (eller vet ni det?) är höger arm stråkarm, vilket gör det hela lite problematiskt för mig eftersom jag är beroende av min STRÅKARM eftersom jag ska börja spela fiol fett seriöst nu om ett par dagar. åhhh.
4: Jag tror att jag har lite järnbrist. Fast det kan bara vara att jag är gnällig.
5: Nä, jag åker ut till katten jag vaktar istället. Han älskar mig åtminstone.

Så, tack, slut och förlåt. Nu ska jag inte gnälla mer.

who cares what it does since you broke my heart

Who loves the sun med Velvet Underground. Lyssna på den ni!

 

Puss.


only bluebirds everywhere

Jag har precis sett världens bästa konsert på Sthlms kulturfestival med Theresa Andersson!


(Och på den här bilden ser hon mistänksamt lik mig ut!)

Jag ska skriva en uppsats om henne en annan gång. Tills dess får ni lyssna på henne (spotify)!
Kram

saker jag gillar

- Att titta på sin home page på facebook och undra hur mycket man egentligen bryr sig om vad alla dessa männisor som man gått i samma klass eller skola som eller som är kompis med ens kompis gör just nu, och sen kommer man på att man inte gör det alls, och så tar man bort dem.

- Barn som skriker av skratt och ser helt vilda ut när man jagar dem och lyfter upp dem och kastar dem över axeln som man bara kan göra med dem när de är sådär små.

- Att drömma om något som man inte visste att man gillade och sen den dagen tänker man på drömmen och hur mycket man tyckte om det som hände. Vad det nu var.

- Att ha så långt hår att man stör sig på att det är i vägen hela tiden.

- Att ha sprungit så man är helt varm i hela kroppen och det gör ont i knäna för man har dåliga skor, men man har fått så mycket adrenalin att det knappt känns.

- Att fatta att man tycker synd om fiolen när man öppnar fiollådan och man inser att den legat där i bakluckan av bilen ensam en hel dag utan att bli spelad på.

- Att plötsligt komma på hur glad man är för allt man har.

- Sk8er boys.

- Löjliga amerikanska skitfilmer (ni vet, största dilemmat är vad man ska ha på sig) när man tycker att två som är kära i varandra är så gulliga för de är lite smånervösa och de vågar inte säga att de gillar varandra för de är från olika gäng, men sen vågar de det till slut för alla tycker det är okej.

- Att spela volleyboll eller andra bollspel och märka att man fått bättre bollkänsla.

- Kakor som är godare dagen efter man bakat dem så man äter dem till frukost.

- Att vara på konsert med Robyn och stå mitt bland alla dessa människor man inte känner men alla sjunger med i refrängen till Show me love och man känner att det är ju så enkelt, love.

- Att ta ut ackorden till en låt i rätt tonart.

- Att köra bil i 40 km/h på en 70-väg och man får möten och bilar kör om en, men man får inte den där läskiga känslan i magen varje gång det händer, utan man styr lugnt in bilen lite mot kanten och fortsätter köra.

- Att ligga på bottnen i vattnet och titta upp mot solen. Det känns lite som om hornhinnan ska brännas sönder, men det är ingen fara.

- Att lyckas putta i någon i vattnet när de tror att de har koll.

- När man har lyft upp den där katten och försökt få den att förstå att den ska vilja ligga där i ens famn men den hoppar ner, men sen lägger man sig och läser och då kommer den och lägger sig tillrätta på ens mage.

- Studsbollar. Jag samlade på dem när jag var liten, köpte dem för tio kronor i små automater, så kom de utrullandes.

Något som jag dock inte gillar är att det ofta pratas med en negativ framtoning. För att citera Emil Jensen:
"Många säger 'Jag är inte homofob, men homosexuella ska inte få gifta sig och de ska inte få adoptera barn' och så vidare... Varför inte istället säga: 'Jag är homofob, men jag skulle gärna ligga med Rikard Wolff!'"

Så är det, kära vänner. So long

I wanna be where the talk of the town is about last night when the sun went down

Här sitter jag i Stockholm igen då. (Ska inte skriva någon längre poetiskt utläggning om hur det känns).

Jag har tänkt lite på det här med spellistor. Hur folk döper sina spellistor till "Regniga dagar", "Glad musik" och så vidare. Jag har lite svårt att förstå det där, för jag kan aldrig förutse vad för musik jag vill lyssna på vid ett visst tillfälle. Jag skulle kunna försökt att göra en lista som hette "Sommar 2010" och lyssna på den, men den hade inte innehållt de låtar som verkligen blev sommar 2010 för mig. Den spellistan gjorde jag en kväll på landet, en av de där riktigt varma nätterna, när huden brände efter en dag i solen.
mitt i juli

So long