wharm whispers

Niclas's picture, edit by me.

En kyss. Vad fint.

 

 

På bussen hem från min prao idag såg jag två brorsor som delade på en risifrutti och käkade äpple som storebror tog upp ur sin väska. Sen gick de av vid slussen och sprang jättefort någonstans, och lillebrorsan var tvungen att ta storebrorsans hand för att hinna med. Jag blir så glad när syskon tycker om varandra.

 

Jag tycker om mina syskon. Även om de alltid suckade när de var tvungna att hämta mig från dagis, även om de frågar "Are you retarded?" när jag frågar om det var Oasis som gjorde Don't look back in anger och även om de har flyttat hemifrån nu och lämnat mig här hemma.

 

Vi tittar fortfarande på South Park tillsammans och skrattar.

 

Åh, vilket sentimentalt inlägg. Jag borde läggas in på sentimentalsjukhus eller något, som Emil Jensen sa.

Ciao


you mother should know

Food from Italy. Buffalomozzarella som var flätad som en lussebulle, underbar pesto i lösvikt, nybakt bröd. Och bestick och tallrikar från Ikea.

Det är gott att vara i Italien.

 

Sitter och kliar lite smått på mina trevliga små myggbett. "Hur kan hon säga att de är trevliga!?" tänker ni. Ja, jag undrar nästan själv. Är allergisk mot myggbett, de sväller upp och kliar på ett sätt som inte är av denna värld, vilket i somras resulterade i att jag satt och scratchade med en kapsylöppnare. Har ett märke på handleden fortfarande, jag tvivlar på att det någonsin kommer att försvinna.

 

Men tydligen var inte de Italienska höstmyggorna så giftiga. Det kliar bara lite, lite. Ni vet, det är skönt att klia på dem, som när någon kliar en på ryggen.

De påminner mig om sommaren.

 

And that's why I say they're trevliga.


any way you want it

Jag är landade med planet från Rom klockan halv två idag. Från den sköna italienska sommarvärmen där man kunde gå runt barbent under kjolen till det småråa och 14-gradiga Sverige. Från att springa över gatorna för att inte bli överkörd av alla galna bilister och att hosta p.g.a. all passiv rökning man blivit utsatt för till att lugnt lunka fram och andas ordentligt.

 

Vad gör man då i denna kulturens vagga, undrar ni, förutom att äta pizza och pasta och mozzarella och alldeles för många glassar, skrika obsceniteter ut genom lägenhetsfönstret, delta i en vatikanstatiskt gudstjänst där man inte förstår ett ord, skriva vykort man blivit ombedd att skriva, titta på Colosseum och kasta svenska 50-öringar i någon fontän som någon svensk Anita badat i i en film från typ 50-talet?

 

Not much, eh.

 

 

Våra lägenhetsfönster och glaskulor som hängde utanför butiken mittemot vår port.


 

En av de sällsynta bilder som finns på mig från resan, eftersom jag var den som fotade för det mesta.

 

Och min mamma sitter och lyssnar på soundtracket till Gudfadern.


You're my pride and joy, etc.

Jag åker till Rom klockan sju i morgon bitti. Om ett dygn sitter jag väl på någon mysig restaurang i sommarvärmen och äter pasta. Kan inte säga att jag lider särskilt mycket.
Vill hälsa till er söta människor. Vi ses om ett par dagar.

The Turtles - Elenore

(en liten låt som var med på filmen The boat that rocked)

listen

Maia Hirasawa - The wrong way.

En liksom... bubblig låt. Skuttig. Sprallig. Glad.

I was thinking of something else again.

 

Puss på er.


if this is love you've gotta give me more

Jag var på mitt land den här helgen. Låg i hängmattan och läste. Gick en liten promenad ner till vattnet, gick upp igen. Plockade päron. Åt päron. Umgicks med päronen.

 

Nere vid vattnet hittade jag den där mystiska saken på bilden. Jag har en teori om att det är kåda som format sig väldigt knasigt. Den ser ut som en sjöhäst som gör en frivolt. Med benen bakåt.


oh yeah

I'll get you

 

I morgon kommer remastrade versioner av alla Beatlesplattor ut. Tydligen jättemycket bättre ljud. I'll get you är en låt jag skulle vilja höra remastrad. Den är så perfekt som sång, och om ljudet är bra så kommer den helt enkelt bli diviiine.

 

Well, there's gonna be a time when I'm gonna change your mind. So you'll might as well resign yourself to me

Oh yeah.


vagabond ;commercial

Han står där och väääntar.

Jag vill att någon står och väääntar på mig.


you'll wear those shoes and I will wear that dress

Sitter här och skriver med händer som är orangea eftersom jag nyss färgade håret med henna och glömde diskhandskar. Min andra bror flyttade igår. Jag har ett nytt hood.

 
Mig för ett år sedan, drogad på värktabletter p.g.a.
operationen.

pic. from last year.

 

Utanför fönstret hör jag vrål från någon närliggande bar med tv. Det verkar visst vara en fotbollsmatch.

Jag jobbade idag. Att jobba en lördag vägs liksom upp när en gammal man säger:

"Du är en ängel. Jag utnämner dig till ängel!" efter jag förklarat att tablettasken jag just gett honom bara har lakrits i sig.


we are shadows

"Jag har två ukulelelear" (ukulele i plural?) "hemma, pilutta dig, det har inte du."