it's you

Vi har fått äpplen från våra vänners trädgård. Vi äter äpplen, äppelpaj, äppelmos, torkar äpplen, äpplen i müslin.

 

Vet ni, doften av blöta äpplen i papperskassar är höst för mig (jag skriver det här även om jag lovat mig själv att inte på något sätt säga/skriva/tänka ordet höst). Det får mig att känna att jag sitter på mitt landställe, lyssnar på Eva Cassidys version av Wade in the water och doppar digestivekex i varm oboy.


det är nobelt

- Kastrullresan av Edith Unnerstad


I'm not ready to make nice

You're so goddamn stupid it's unbelievable.


playboy

(Härnäst: ett otroligt poetiskt och uptight inlägg)
Jag sitter vid här och läser en massa inlägg på andras bloggar, och alla låter ungefär såhär: "I morgon börjar skolan igen, buhuu." Och jag blir orolig. Vad har jag missat? Vad är det som är så buhuu? Just det, tänker jag sen, den där allmänt kända grejen att man ska ha ångest sista dagen på sommarlovet. Slut på långa sovmorgnar, sol, värme, frihet. Slut på spontanitet.
"Hej, här får ni en almanacka som skolan har designat. Var goda att planera er framtid."
Och ja, långa sovmorgnar kan vi nog glömma de dagar som skolan inte välsignar oss med sådana (icke att förglömma: helgerna). Och det blir kallt och mörkt (snyft. Men jag försöker att tänka att det inte kommer att bli pangkallt så fort, utan det finns fortfarande tid då vi kan sitta utomhus i bara en enda liten kofta och inte frysa så mycket).
Men vem säger att friheten försvinner bara för att man befinner sig i plugget runt 7 timmar per dag? Det finns liksom fortfarande tid att sitta och titta på Emil Jenssen från under ett träd i regnet, det finns fortfarande tid för fika, promenader, prat och... vad? Det du har lust att göra. Jag har lust att sitta och läsa små löjliga Harry Potterhistorier på internet gjorda av folk som är myycket nördigare än jag (inte för att jag vet varför den informationen skulle intressera er).

Hej då.

så tveka inte, neka inte, kom. kom och känn hur sommaren börjar om.


hey! En delfin på badrumsgolvet!

me voy


Det regnade igår.

Idag kommer min blåögda gårdssyster hem. <3

whether we'd be old and bald or young with scabby knees


På sista tiden har jag börjat gå i sömnen. På landstället för ett par veckor sen gick jag och la mig i en soffa och vaknade upp tre timmar senare i en annan. Och inatt hade kliade jag så mycket på ett utav mina myggbett att det var som en liten fotlänk av blod runt mitt ben i morse.
(Denna bild tog jag innan jag bestämde mig för att åka longboard hela vägen till Tallis i billiga ballerinaskor från Lindex och fick vattenfyllda blåsor på lilltårna). Aj.

spotify


All Saints låter bra. The Royal We låter också. Vitamin C lyssnar jag redan på. Saturday looks Good och Annie låter också bra. Men Marie Serneholt?!
hm.

svart hår


Uhh.

Att ironisera: Kap. 1Nej, det kliar inte i mitt öra, jag visste bara inte var jag skulle ha min hand annars, och nej, det är inte så värst festligt att ta bilder på sig själv med självutlösaren i skenet från en mulen himmel, men jag fånler ändå. Vilken fin bränna jag har fått!

Hej, hå, en flaska med rom. Jag klippte mig idag. Det blev... bra. Men ni vet, håret är 7 cm kortare! Jag känner mig helt naken, som Austin Powers när Dr. Evil har tagit hans mojo, eller som en kastrerad hankatt som tröstäter.
Otroligt nödvändig information.

you're so bad for me, but the thought of you keeps me company


En stor skalbagge och min nya ring från medeltidsveckan.
Här tänkte jag skriva något finurligt om hur jag skriker fjolligt när kryp med långa ben viftar med sina spröt mot mig och om hur jag tänkte att den blå stenen i ringen var en safir eller något annat fint men att det egentligen är färgat glas.
But my words seems to have abandoned me.

Hon for hem, han for ut på interrail, de sa: "Vi hörs väl via mail". Och därhemma, där gick livet på rutin.

I want to fly away coz' it's been raining on my soul
If only for a single day
Coz' I'm about to lose control

"do you hear it? the waves."


Hemma igen. Bilden får representera sommaren som den blev.
Det känns mycket bättre att komma hem i år än förra året. Landade i Nynäs vid 4 i morse. (Tack till dig som hjälpte mig när Simba went bananas.) Sen åkte vi i 110 knyck längs motorvägen och såg soluppgången över dimman.
over and out, so long.