Den 28 dec...

Den 28 dec... .. ser jag ut såhär^^. Ni får ha lite medlidande, för jag gick upp kl 09.30 (!) packade badkläder, Vilma kom och pappa körde oss till Uppsala och Fyrishovs badhus ( Vilma är ett orginal betongbarn och har aldrig varit i Uppsala förut, så när vi åkte i en ström, var vi såklart lite mesiga och kunde inte åka så snabbt. En liten modig kille sa med pipig röst " Ni kan ju inte stoppa vägen!" Vilma, skrytig som hon är sa " Jo, vi kan det, för vi är frrån Stockholm!" Aldrig, aldrig får man ordning på Vilma.). Sen badade vi ungefär i tre timmar, klädde på oss, och i omklädningsrummet gick jag in i ett skåp ( hur korkad får man bli) men glasögonen tog smällen. På hemvägen i bilen blev jag väldigt trött, så jag la mig ner och Vilma pillade med mitt hår. Sen när vi kom till Götgatan hoppade jag ur bilen, sprang in på Synoptik och dom fixade mina brillor, och nu sitter jag här! Jag ångrar lite att jag valde dom här bågarna när jag fick nya glasögon, för det är så trist att ha vanliga. Glasögon som har skarpa färger och stora gluggar är skitsnygga enligt mig! Men det tyckte jag inte då. Och den här kvällen kommer jag sitta hemma och uggla som vanligt, för inga av mina kompisar pallar inte att göra något med mig, och inte jag heller förresten.

TJEJMIDDAG!

TJEJMIDDAG!Idag ska jag på tjejmiddag. Och jag ser ut såhär : s! ( Duk på huvudet för jag har väldigt fett hår.) jag har absolut ingen aning om vad jag ska ha på mig! Tänkte mig lite bubbelgumms-söt, fast jag har väldigt lite saker att sätta på mig då. Har röda naglar ( nagellacket jag köpte igår är jättefint!) och så... + Att det ska komma över några hit och fika, medans jag sätter på mig, och det blir pinsamt. Jag ska vara hos min kompis Vilma kl 16.00, ( tjejmiddagen börjar kl 17.00) och det är ungefär två timmar kvar och jag har absolut ingen aning om vad jag ska ha på mig!

Inhandlat den 27 dec 2006!

Inhandlat den 27 dec 2006!Detta är vad jag har inhandlat idag, med min kompis Rebecca. Vi tänkte ordna en liten ställning på nyårsafton! Vi har inte fått tag i några folk än, det kan inte komma så många, eftersom mina päron ska ha en nyårsfest här hemma dom också! Iallafall så är detta vad jag har handlat:
1 Ett jättegulligt linne från JC som kostade 99 kr,  ska användas på nyårsafton tillsammas med nr 3!
2 Nagellack från MAVALA nr 74 Los Angeles, 35 kr på KICKS.
3 Glittriga trikåer, 49 kr på H&M, som ska användas på nyårsafton tillsammas med nr 1
4 RIMMEL London 100% Waterproof Mascara, 65 kr, från Lindex!

Fixad bild

Fixad bild    Jag ville bara visa den här bilden, som jag har gjort om i  Microsoft PhotoDraw version 2! Jag kommer säkerligen att visa fler bilder som jag har retuscherat! Eftersom jag vill bli journalist är ju det A och O!

KULJUL

TOMTELUVA!      Heej alliiihopa! Jag vill bara ge er en stor juuuuuuuulkraaaaaaaaaaaaaaaam!

Stioxyl-paket

Stioxyl-paket    Jag lider av finnar. Eller, lider och lider, men dom ploppar upp vid dom mest otänkbara tillfällen, och kliar gör dom också! Stioxyl torkar ut huden riktigt, plus att finnarna inte känns så mycket, så man slutar klia, vilket är bra! Ett tips när huden torkar så mycket är att använda L´OREAL paris Hydrafresh, som jag tipsade om i andra inlägget! Stioxyl kostar ungefär 50 kr, finns att köpa på Apoteket! Lycka till!

Hydrafresh

Hydrafresh Denna go´bit heter L´OREAL paris Hydrafresh, den luktar och fungerar jättegott! Om du har torr hud t.ex så är den här en räddare i nöden för dej som har lika liten plånbok som jag! Du hittar den på kosmetika-avdelningen i affärer som Lindex, Åhléns etc etc. Kostar runt 60/70 kr!

Aloe Vera

 <-------------------------------Aloe Vera  
  <-------------------------------Har ni lika såriga läppar som jag?
Då har jag ett supertips! Spring till närmaste blomaffär och köp en Aloe Vera-växt, sen klipper ni lite i bladen. Då kommer en liten vätska/sekret, ta det på läpparna, (OBS! Inte för ofta, för då vänjer sig läpparna!) och det blir någ lite bättre! Jag brukar alltid ha jobbiga sår på läpparna, spec på vintern, men sen fick jag höra om Aloe Vera!

Detta är en konstig nyhet jag hittade på aftonbladet.se


CENSURERAD När tjejerna i år tog en likadan bild som killarna blev det tvärstopp. Skolan plockade bort den ur katalogen strax innan den gick till tryck. ?Vi ville visa att man kan vara avklädd utan att vara sexuell?, säger Elina Wannberg.

Skola stoppar tjejernas bild

?För naket? ? men killarna får posera avklädda i katalogen
Killarna på hockeygymnasiet poserade halvnakna och insmorda i olja på gruppfoton i skolkatalogen.
  Men när tjejerna gjorde samma sak censurerades bilden av skolledningen.
  ? Diskriminering, säger Elina Wannberg, 18, elev på skolan.
  

INGA PROBLEM När Robin Johansson, 18, och hans klasskamrater på hockeygymnasiet i Kiruna för två år sedan ville posera halvnakna i skolkatalogen var det ingen i skolledningen som protesterade.
Foto: KENNETH PAULSSON
   När Elina Wannberg började på Hjalmarlundbohmsskolan i Kiruna för två år sedan poserade tre årskullar hockeykillar med naken och inoljad överkropp på gruppfotona i skolkatalogen.
  Det är tradition att avgångsklasserna spexar i katalogen och i år valde Elina och hennes klass att posera på isen med hockeymundering på underkroppen och med händerna för de nakna brösten.
  
  Diskriminerande
  Men när katalogen väl kom ut fanns bilden inte med ? skolledningen hade beslutat att censurera den utan att diskutera det med tjejerna först.
  Anledningen? För naket.
  Elina Wannberg förvånas över skolledningens nya policy och tycker att beslutet är diskriminerande.
  ? Den här bilden är en motreaktion mot att kvinnobröst alltid uppfattas som sexuella. Vi måste ju ha rätt till våra kroppar, säger hon.
  
  ?Det är olyckligt?
  Skolan har aldrig tidigare stoppat någon bild, och gymnasiechefen Hans Ollander beklagar att tjejerna känner sig orättvist behandlade.
  ? Det är olyckligt att tjejerna hamnade i en skarv. Men någonstans måste man dra gränsen, och det är inte skolans uppgift att bidra till en ökad kroppsfixering, säger han.
  Medieforskaren Anja Hirdman, vid Stockholms universitet, tror att den här typen av fenomen kommer att bli allt vanligare eftersom bildkulturen bland ungdomar i dag är så massiv.
  ? Men vi borde blir mer uppmärksamma på varför vi alltid problematiserar flickor och sexualitet, men aldrig pojkar och sexualitet, säger hon till Aftonbladet.
  

Modebloggar

Hej igen! Jag åkte ut till min plastkusin Saga i Duvbo. Hon har en jättegullig katt som heter Silver... Han låg och snusade på min morbrors och Sagas mammas säng, och är så lugn, så man undrar vad som händer när världskrigen kommer? Vi åkte till Sundbybergs Centrum och vi gick lite i affärerna. Saga har länge velat köpa lösnaglar, så hon gjorde det. När vi var inne på Åhléns, så var det några tjejer där som Saga kände, den ena sa hej, och när Saga sa hej till den andra, kollade hon bara surt på Saga... :-o. Vi gick in i en skoaffär och provade skyhöga klackar, och jag kan säga, det var ingen vacker syn... Om nån gick ens en fjärdedel av hur fult jag går i höga klackar, så skulle ni skratta:) Jag köpte oxå en liten burk, som jag ska ha matolja i. ( Ok, det låter väldigt konstigt, men jag tar bort smink med matolja.) Och oftast kan det va lite pinsamt att ta med sig en stor flaska matolja in i badrummet, folk undrar typ vad jag håller på med, så jag tar häller över matoljan i den lilla, lilla burken:)


Vem vill inte ha en välbesökt blogg? Här är tre tjejer som har välbesökta modebloggar:

"Vi får sitta frontrow på visningarna"


www.finnveden.nu/ytligheter
Foto: MAGNUS TORLE

Det som började som något att fördriva rasterna på jobbet med är nu hennes yrke. Eleonore Nygårds, 24, bloggar på heltid. Från tvårumslägenheten i Halmstad spelar hon en betydande roll för hur många klär sig.

? Jag brinner så för det här. Jag vaknar på morgonen och vill börja jobba. Ett sådant jobb önskar jag att alla skulle få ha, säger Eleonore Nygårds.
Hon var tidigt ute med att blogga om mode, och är också en av få svenskar som försörjer sig på det.
Men hon menar att hon har haft mycket tur.
? Nu finns det hur mycket modebloggar som helst. Jag hade säkert inte kommit fram om jag börjat blogga i dag. Men jag var ute vid rätt tillfälle.
Hemma i tvåan i Halmstad har hon kontoret, eller sovrummet som det också är. Där står också den till brädden fyllda garderoben. Nere i källaren ligger sommarkläderna i ide som en platssparande åtgärd.
I två år har hennes ?Ytligheter? försett folk med tips, något som gör Eleonore till en veteran i modebloggvärlden. I dag blir det ungefär elva timmar om dagen framför datorn.

Mängder av mejl
På bloggen kan man fråga henne om allt mellan modets himmel och jord. Mejlen rasar in och Eleonore har som mål att svara alla inom en timme. Publiken är stor och blandad, något som gjort att bloggen blivit en viktig röst.
? Först sågs vi nog som oseriösa av modebranschen. Nu har de insett att vi är viktiga tyckare. Vi får sitta frontrow på visningarna, säger Eleonore.

Fem sköna plagg enligt Eleonore:
Liten svart klänning. Klassiskt plagg från 60-talet som går att variera i oändlighet.
Kort skinnjacka är tufft till en sät klänning.
Duffel passar till både tjejer och killar.
Basker finns i en mängd olika modeller.
Förklädesklänningar. Supersnygga med polo eller blus under.

"Jag skriver om det jag tycker om"


www.annamirjamaria.blogg.se
Foto: BÖRJE THURESSON
? Allt är mycket snabbare i bloggvärlden. Nyheter sprids på några minuter, säger Engla Harjunpää, 24. Hon driver bloggen ?Englas showroom?, etta på Bloggtoppens lista över de mest besökta bloggarna.
Från radhuset utanför Uppsala varvar Engla modetips med vardagliga betraktelser. Vilka plagg är snyggast? Vad passar till vad? Vilka affärer är bäst? Bloggen har varit hennes hobby i ungefär ett år.
Det som från början var en ren dagbok på nätet, har blivit mer och mer av en modeguide. I dag tar tusentals personer del av Englas tips ? varje dag.
Men hon tar sin roll som modemakthavare med ro.
? Jag är ingen modeguru. Jag skriver om det jag tycker om och säger aldrig att man ska ha på sig det och inte ha på sig det ? jag predikar aldrig.
För Engla är bloggen fortfarande en hobby vid sidan av jobbet. Men annonsörerna har hittat till hennes showroom, något som gör att hon kan tjäna lite pengar på de timmar hon spenderar framför datorn. Pengar som inte sällan går till nya kläder ? för även om hon inte köper alla plagg hon tipsar om i bloggen så blir det några köp per månad.

Köper klassiska plagg
I sin presentation på sidan beskriver hon sig som en tjej med ?en förkärlek för dyra handväskor och snygga skor?.
? Jag köper en hel del. Men jag försöker intala mig att det är klassiska plagg som håller i flera år! säger hon och skrattar.

Englas fem favoritsajter:
www.asos.com
Brittisk sida med kläder, skor och accessoarer. Kopior på sådant som kändisar haft på sig. Som ett roligare H&M.
www.net-a-porter.com
Designer-paradis. Dyra, men roliga grejer.
www.shopbop.com
Amerikanska märken. Dyr frakt, men roliga grejer.
www.designsverige.com
Unika svenska designers. Ganska ny sida med märken som Odd Molly, Ida Sjöstedt etc.
www.revolveclothing.com
Amerikansk sajt med fri frakt om man shoppar för 100 dollar. Billiga designerjeans.


 

"Jag bloggar i stället för att kolla på tv"


www.sigrid.webblogg.se
Foto: DAVID BERGSTRÖM

För Sigrid Dahlberg Krajewski, 17, är bloggandet ingen heltidssyssla. Hon går andra året på gymnasiet och den mesta av tiden går åt till läxor och prov. Men hennes modetips räknas av många som de bästa.

Det blir ett par rundor på stan varje vecka. I dag till affärerna runt Stureplan i Stockholm. Sigrid letar nyheter och second hand-fynd att tipsa om på nätet. För henne var det naturligt att börja blogga.
? Jag har alltid varit intresserad av mode. Och jag såg andra modebloggar och tyckte det verkade så roligt. Jag hade ju också saker som jag ville tipsa om.
Hennes blogg, ?Sigrid?, är välbesökt, framför allt bland jämnåriga. Succéreceptet tror hon är att hon lyckats hålla bloggen på en enkel och personlig nivå. Mer slumpartat än proffsigt, som hon beskriver det. Men att sköta en av Sveriges mest besökta bloggar tar sin tid, och är inte alltid så lätt när man har skolan att tänka på.
? Tiden är ett problem, speciellt nu när det är mycket i skolan. Då går jag upp halv sex och går och lägger mig vid tolv på natten. Pluggar och skriver blogginlägg samtidigt. Och svarar på mejl och kommentarer.

I stället för tv
? Man får prioritera. Det tar ju ändå inte mer tid än att kolla på tv. När mina kompisar kollar på tv bloggar jag i stället, säger Sigrid och tittar på en mönstrad, lila klänning.
? Den här är riktigt fin. Jag kanske kan önska mig den i julklapp, funderar hon.
Och det inflytande hon har är både på gott och ont.
? Jag tipsade om ett par skor som jag sett i en affär. Jag tänkte köpa dem själv helgen efter. Men när jag sedan kom dit vara alla slut. I alla affärerna. Då undrar man om det verkligen var ett sammanträffande. Nu skriver jag om saker först efter att jag har köpt dem!

Sigrids fyra modetips:
Våga vägra jeans.
Vi svenskar måste våga slopa jeansen. Det finns så många andra plagg man kan ha.
Mixa. Det blir en skön kontrast att blanda dyra plagg med second hand. Pröva också med olika typer av plagg och material.
Matcha väskor och skor. Gör helhetsintrycket så mycket chicare!
Välj rätt nagellack.
En ganska vanlig outfit kan bli strålande med rätt nagellack. I vinter satsar jag på metallic­röda och lila naglar.

källa: aftonbladet.seDom grejer som jag kommer att ha på mig i vår, är nog lite smink, lite mer korta kjolar, som jag nog köper för mina julklappspengar med min kompis Stella ( obs! inte för korta) och några nya jympadojor... På linne&t-shirt fronten tror jag att svart, med lite mönster, kanske röd också. Till er som tycker att ni ser tjocka, fula, har för små bröst, så ska jag redovisa hur en mänsklig barbiedocka skulle se ut! Hon skulle:
- vara 218 cm lång
- ha extra lång hals

- ha en byst på 102 cm

- ha en midja på 46 cm

- ha höfter på 91 cm

- ha pyttesmå fötter
- väga ungefär 35-40kg

Alltså, det vi kan konstatera från dethär är att.. DEN LEVANDE BARBIEDOCKAN SKULLE DÖ OM MAN BLÅSTE PÅ HENNE/HONOM!
Lev ditt liv, ingen annans!

Nu var det tack för mej för den här gången, men jag hoppas att ni tittar in igen, för jag kommer att fortsätta skriva!


Detta är jag, en morron som den här...

Detta är jag, en morron som den här...

Ciao!

Hej allihopa för första gången. Det här är min tredje blogg nånsin, och jag vet inte riktigt hur jag ska göra, så om ni berättar, så tack! Jag är en tjej med ålder oämnbar, som har författardrömmar, och jag tänkte ha det här som ett övningsställe. Jag kommer att skriva nyheter, lite om saker som fascinerar mej och så, hoppas att ni gillar det! Jag tänkte nu eftersom det är första inlägget och så, kanske jag ska berätta lite om mej själv. Jag är...
blond
har brillor ( som ÄR SNYGGA)
gillar att läsa
gillar också att spela fiol
har två brorsor
har jullov just nu
älskar serien "That 70´s show!" ( på kanal 4, vardagar kl 17.15- 17.40
tränar jympa, men gillar att bada...
okej, ni fick inte reda på så mycket om mej just nu, men jag antar att ni kommer att få reda på mer sen!
Nu ska jag fixa lite med inställningarna, sen ska jag antagligen skriva lite till! Hoppas att ni kikar in igen, kram från Agnes!